Close

Geef je interieur een boost met mijn online interieurstyling cursus INTERIORBOOTSCAMP

Glampen op Texel @ Camp Silver - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • Interior Junkie

  20-01-2022

  2 mei, 2018

  Glampen op Texel @ Camp Silver

  Vorige maand, toen de regen met bakken uit de lucht viel, checkte ik voor twee nachtjes in bij Camp Silver in Oosterend. Voor het eerst glampen op Texel. Ondanks het weer een waar feestje! Mijn verblijf was namelijk een originele Airstream uit de V.S. Glampen op Texel was nog nooit zo bijzonder.

  Jij kent zo’n Airstream vast en zeker wel uit All You Need Is Love (mijn favoriete programma). Maar hier is het ding niet bekend om geworden. Nee, door de Apollo 11. Uhm.. dat heeft toch iets met de ruimte te maken? Jazeker. Zo’n Airstream werd namelijk gebruikt om bemanningsleden in quarantaine te laten, nadat ze terugkwamen van de maan. Sinds de jaren 30 zijn ze razend populair en niet alleen voor diegenen die net terugkomen van de maan; John F. Kennedy gebruikte zo’n Airstream bijvoorbeeld als mobiel kantoor en bij kampeerliefhebbers is het ding ook zeer geliefd. Dus ja, waarom er niet mee glampen op Texel? 

  Glampen op Texel @ Camp Silver

  Glampen op Texel @ Camp Silver

  Panoramisch uitzicht vanuit je luie bed

  Zo’n Airstream is ideaal om mee te kamperen, dus. Want zeg nou zelf, zo’n zilveren knapperd staat natuurlijk hartstikke mooi voor achter de auto. Maar ook voor degenen (zoals ik) zonder aanhanger en een voorliefde voor kamperen: je kunt dus ook glampen op Texel in zo’n ding onder het mom van ‘wel de lusten, niet de lasten’. En zo belandde ik dus op een druilerige woensdag in Oosterend op Texel.

  Eigenaresse Nicoline en haar man lieten acht Airstreams ombouwen tot luxe hotelkamers. Dat betekenen dus enorme bedden aan de voorkant van de caravan met panoramisch uitzicht, lakens van Egyptisch katoen, een lounge gedeelte, televisie met Netflix, loeizware handdoeken en doucheproducten van het groene merk Aesop. Oh, en felgele stoeltjes om buiten op te toeven als het zonnetje doorbreekt.

  Glampen op Texel @ Camp Silver

  Biologische ontbijtjes en zelf pizza maken

  Ontbijten doe je in het paviljoen ietsje verderop, waar het elke ochtend smullen is, want hier serveert Nicoline allemaal heerlijks uit Texel (vooral de kaas was niet veilig voor mij). ‘s Avonds kun je zelf je eigen pizza afbakken en meenemen naar je Airstream want de hele dag kun je ook hapjes en drankjes uit de koelkast halen. Je houdt zelf bij wat je pakt en rekent het af bij het uitchecken. Kijk, dat kan gewoon nog op Texel.

  Camp Silver heeft acht Airstream die allemaal uitkijken op de eendenkooi en de oude dijk. Voor je neus staan paarden te grazen en af en toe komt er een haas voorbij rennen (vaak achterna gezeten door de hond van de eigenaren). Verder hoor je helemaal niets en dat is juist zo fijn aan dit plekje. Hier hoef je even helemaal niets te doen. Het fijne is dat deze hideaway op een afgelegen stukje zit zodat je in alle rust geniet van de omgeving. Ook leuk: één Airstream heeft een eigen sauna.

  Glampen op Texel @ Camp SilverGlampen op Texel @ Camp SilverGlampen op Texel @ Camp Silver

  Honeymoon proof

  Wat ik zelf ook geweldig vond, was de Pacific Dome, een loungeplek waar je de hele dag kunt toeven (‘s avonds kleurde deze felroze). Ik vond het extra bijzonder omdat deze mij deed denken aan het Whitepod Hotel in Zwitserland waar ik twee jaar geleden ten huwelijk ben gevraagd én waar ik vorig jaar mijn honeymoon afsloot. Dubbel pret ook, want manlief en ik waren de eerste gasten van het seizoen, dus we kregen champagne in onze Airstream. En toen wilde ik niet meer weg…

  Ook glampen op Texel?

  Camp Silver vind je op de Eendenkooiweg 2 in Oosterend op Texel. Let op: open van 1 april tot 1 november. Ben heel benieuwd of jullie zelf hier al eens zijn geweest. Laat je het me even weten?

  Glampen op Texel @ Camp Silver

  Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

  * Dit tripje was gewoon een zelf geboekte vakantie en wilde ik graag delen met jullie. 

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu