Geurkaarsen in huis? Deze zijn erg bijzonder + kortingscode…

Ik mocht de mierzoete geurkaarsen van Laduree en de chique geurkaarsen van Voluspa testen in mijn huis. Vooral die eerste was een feest omdat Laduree natuurlijk de bekende Franse patisserie is met de lekkerste macarons. Ze blijken dus ook geurkaarsen te hebben. Ideaal als Moederdagcadeautje!

Mijn allereerste aanraking met macarons was uiteraard die bij Laduree. Ik sprong een gat in de lucht toen deze wereldberoemde patisserie ook een mierzoete winkel opende in Antwerpen (want nog dichterbij!). Blijkbaar vond Laduree dat wij ook thuis moeten genieten van hun mierzoete waren. Want zeg nou zelf: zo’n doosje macarons is toch al op voordat je thuis bent?! Nee, geurkaarsen moesten er komen. Van porselein! En dan net zo zoet als hun macarons. En fijn ook, die gaan wat langer mee dan een paar seconden (want niet net als hun macarons ‘hap, slik, weg’).

Geurkaarsen in huis? Deze zijn wel erg bijzonder...
Geurkaarsen in huis? Deze zijn wel erg bijzonder...

Kies je favoriete wereldstad

De collectie LES CAPITALES is geïnspireerd op wereldsteden waar Laduree flagshipstores heeft als Singapore, New York en Parijs. Uiteraard vond ik die van Tokio (want ik heb Aziatische roots én er staat een Japanse bloemenboom op het doosje) en Londen (na New York mijn favoriete wereldstad) het mooist om te stylen in mijn huis. Het mooie van deze geurkaarsen is dat het logo van Laduree er op staat en de houder zelf in verschillende kleuren verkrijgbaar is. Die van Londen is dus zwart, die van Tokio roze, Parijs is zachtgroen New Tork is zachtgrijs.  Door het matte porselein krijgt de houder een mooi mat effect.

Geurkaarsen in huis? Deze zijn wel erg bijzonder...

Een feestje voor mijn neus

Hoe de geurkaarsen roken? Die van Tokio vond ik het lekkerst, want het rook naar gele thee met een vleugje bergamot, een zachte geur die echt past bij het voorjaar (net als de bloesem op het doosje). De Londen variant was totaal anders, een zware geur van leer en was. Deze geurkaars zou ik aansteken als het hartje winter is met een grote mok thee in mijn handen. Of zoals Laduree dat het mooiste verwoordt: ‘zittend in een chesterfield in een club in Londen’. Niet met thee dus, maar met een goed glas whiskey en een sigaar.

Geurkaarsen in huis? Deze zijn wel erg bijzonder...

Goed om te weten over deze geurkaarsen

De geurkaarsen van Laduree zijn 240 gram, branden 55 uur en worden met de hand gegoten in Grasse, dé parfumstreek in Zuid-Frankrijk én waar ik 1,5 jaar geleden zelf parfumhuizen bezocht. Alle kaarsen zijn gemaakt van 90 procent vegan wax en 10 procent geurstof. Na de collectie LES CAPITALES is er ook Thé (met net zulke vrolijke doosjes), Classic Collection (met een klassiek printje) en de Laduree Gift Box met twee kleine geurkaarsen, allemaal in zoete, bloemige en frisse geuren.

Geurkaarsen in huis? Deze zijn wel erg bijzonder...

Maar er is nog een ander mooi merk…

Voluspa heeft ook prachtige geurkaarsen met verpakkingen die net zo mooi zijn als die van Laduree. Voor deze shoot koos ik voor de Home Ambience Diffuser uit de Mokara lijn met mokara orchidee, witte lelie en lente mos. Deze geurdiffuser komt met tien geurstokjes van rotan zodat de geur extra goed verspreidt. Alle geurstokjes en geurkaarsen bevatten geen schadelijke stoffen als pesticiden en sulfaat. Dat staat toch net wat fijner in huis. Oh, en met zo’n geurdiffuser heb je zo’n vier tot zes maanden lol.

Geurkaarsen in huis? Deze zijn wel erg bijzonder...

Naast de geurdiffuser koos ik ook de geurkaarsen met de geur van roze prosecco en rozenblaadjes, mierzoet weer. Het glazen flesje heeft een weelderige print. Een tip: is het parfum op, dan stop je er bloemetjes in. Heb je meteen een bijzonder vaasje te pakken. Deze geurkaars weegt trouwens 340 gram en brandt zo’n 50 uur en net als alle andere geurkaarsen komt ook deze in een flitsend jasje.

Geurkaarsen met korting

Ben je nu ook op slag verliefd op deze geurkaarsen? Goed nieuws, want als je jouw geurkaarsen shopt op Huisparfums.nl dan krijg je met de code JUNKIE15 15 procent korting. Handig met Moederdag in het verschiet. Laat je me even weten voor welke jij bent gegaan? Shop ze!

Geurkaarsen in huis? Deze zijn wel erg bijzonder...

Fotografie: Elise van den Arend/Interior Junkie

* Dit is een inspirerende samenwerking met Huisparfums.nl. Door samen te werken met merken kan Interior Junkie blijven bestaan. Thanks voor de support! 

Reageer ook