Geluksvogel

Amsterdam zit vol met verborgen schatten, zoals Rare Bird in de Marnixstraat. Een winkel vol met o.a de leukste woonaccessoires, servies van Donna Wilson, verlichting van Studio Snowpuppe, stationary en kinderspullen.

Rare Bird lijkt vanaf de straatkant op een kleine winkel, maar schijn bedriegt: het loopt helemaal door naar achteren. De shop bestaat uit een winkelgedeelte voorin met achterin plek voor een open atelier waar later in het jaar creatieve workshops worden georganiseerd. Het brein achter de winkel met de leuke naam is de enthousiaste Nancy Veeken die mij maar al te graag vertelde over haar droom die ze vorig jaar werkelijkheid maakte.

Werkte ze voorheen jarenlang als kinderkledingontwerpster bij verschillende merken als Tommy Hilfiger, na het overlijden van haar moeder gooide ze echter het roer om. Na het uitruimen van haar ouderlijk huis ontdekte ze een zolder vol met woonpareltjes. Haar moeder bleek een enorme verzamelaar, iets wat ook de verzamelwoede in Nancy aanwakkerde. Ze besloot met een erfenis in the pocket haar baan op te zeggen en een eigen winkel te openen waar ze, naast spullen van haar moeders zolder, ook andere lifestyle items verkoopt. “Haar overlijden deed mij ook beseffen, dat het belangrijk is om je hart te volgen. En zo moeilijk bleek dat helemaal niet te zijn,” aldus Nancy.

Benieuwd? Rare Bird vind je in de Marnixstraat 127 in Amsterdam.

Nog meer hotspots:

Beeld via Barwerd van der Plas

 

Reageer ook