Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • Interior Junkie

  29-07-2021

  30 oktober, 2014

  Fijne plek: de Foodhallen

  Fijne plek: de Foodhallen

  Hoera! Het was even wachten, maar het is dan ein-de-lijk open: de Foodhallen in Amsterdam. Komt dat zien! Ellen was bij de opening en hapte heel wat lekkers naar binnen..

  Het gebouw
  Tramremise de Hallen is een rijksmonument omdat het een aantal zeer bijzondere kenmerken bezit. De structuur van langgerekte hallen met de passage als dwarsverband is uniek. Het is de enige remise in die vorm die in Nederland behouden gebleven is.

  De oude drieweg wissel, waarvan er nog twee in Nederland bestaan, is teruggeplaatst in Hal 3, de grote horecahal. De andere wissel bevindt zich in het spoorwegmuseum in Utrecht. Het plan van de TROM heeft die bijzondere kenmerken van het gebouw als uitgangspunt genomen voor het (stede)bouwkundig ontwerp en er zijn geen ingrepen in die unieke structuur gedaan die strijdig en onomkeerbaar zijn.

  De Foodhallen
  De sfeer dit het gebouw met zich mee brengt geeft je een gevoel van luxe op een industriële manier. Het gebouw ademt kracht en solide uit. Een perfecte basis om mensen te ontvangen en ze te laten genieten. Naast het prachtige gebouw is dit hét walhalla voor culinaire liefhebber! Wow, wat een lekkernijen. Het aanbod aan voedsel is zeer uitlopend en daardoor erg verrassend. De keuze wordt er daardoor wel alleen maar moeilijker van.

  Fijne plek: de Foodhallen

  Wat je er onder andere vindt: Vietnamese Street Food van viet view, Ambachtelijke kazen en Tosti’s van Caulils Kaas, Biologische Take-a-way van Friska, prachtige mini taartjes van Petit Gateau een lust voor het oog, die wij mee naar huis moesten nemen. Stoer mannen voedsel met mooie stukken vlees van The Rough Kitchen, Mediterraanse delicatessen van Maza met heerlijke Falafel, eerlijk en heerlijke ambachtelijk brood van BBROOD,  hamburgers van The Butcher en culinaire bitterballen van De Ballenbar.

  Bovenstaande sprongen er wat ons betreft enorm uit vanwege de totale aankleding van hun stand, de sfeer die er omheen hangt, en de presentatie van het eten. Een lust voor het oog. Want zeg nou zelf, ziet het er top uit dan wil je het ook proeven. De Foodhallen is wat mij betreft de perfecte locatie voor een lunch met je kroost, een snelle hap om mee te nemen, zakelijke lunch of diner, een diner met vrienden, en ook zeker voor cocktails met de ladies. Gaat dat zien, en proeven!

   

  Foto’s via Pamela Siswoko

  Ellen schreef eerder over:

  EllenEllen (31) werkt momenteel als creatief DTP/Vormgever. Daarnaast heeft ze haar eigen woon webshop Lifestyle Dezign vol met persoonlijke favorieten. In haar interieur vindt je vooral old basics, hout en kleur. Dat alles gecombineerd met de nieuwste woontrends. Ze woont in een oud hoekhuis in het centrum van Amersfoort met man en dochtertje.

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu