Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Eindelijk een nieuwe eettafel in mijn eethoek - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 06-12-2023

  Eindelijk een nieuwe eettafel in mijn eethoek

  Ons droomhuis krijgt steeds meer vorm. Ondanks dat ik volop in de verbouwing van de nieuwe keuken zit, wil ik toch alvast onze nieuwe eethoek met jullie delen. In het vorige huis hadden we een steigerhouten tafel, dit keer kozen we voor een strakker model met scheve pootjes van Zwaartafelen.

  Het was een hele zoektocht: op zoek naar een Interior Junkie proof tafel. Nu is de Crisis tafel van Piet Hein Eek mijn ultieme eettafel. Maar ja, die kost best wat. En een rip off kopen, krijg ik niet over mijn hart. Nee, de zoektocht begon naar een nieuwe eettafel die perfect zou passen in ons nieuwe huis. Geen industriële en robuuste tafel met een grijze look, maar een strakker model, een beetje Scandinavisch met speelse scheve pootjes én het liefst van blank hout. Want dat zou zo mooi staan bij onze Wishbone Chairs van Hans Wegner. Het was zoeken en zoeken, totdat ik op Zwaartafelen stuitte, een winkel vol met ‘zware tafels’ en die ik eigenlijk alleen kende van het reclamebord langs de snelweg. Daar moest ik dus even speuren. Met succes!

  Eindelijk een nieuwe eettafel in mijn eethoek

  Eindelijk een nieuwe eettafel in mijn eethoek

  Mijn eigen eettafel ontwerpen

  Het was wel even een dingetje wat we nou wilden; ik zag namelijk wel een houten tafel met stalen onderstel voor me. De hubby vond dat alleen te grof voor in ons huis (en achteraf heeft ‘ie helemaal gelijk). Ondanks dat de collectie van Zwaartafelen vol zit met robuuste, eikenhouten tafels, is die van ons best fijntjes. Dat komt ook omdat we kozen voor afgeronde hoeken van het werkblad, maar ook de pootjes zijn iets afgerond. Dat maakt de tafel luchtiger en minder massief, precies wat zo mooi staat in onze klassieke woonkamer. De tafel is alleen geen blank hout geworden, maar wel de lichtste tint die ze hadden. Nu matcht de kleur mooi met de zitting van onze stoelen, zodat het wel mooi één geheel wordt. Daarnaast is de tafel gelakt zodat vuil er gemakkelijk afgaat en zijn de knoesten opgevuld met een zwart goedje, zodat de tafel helemaal glad is.

  Eindelijk een nieuwe eettafel in mijn eethoek

  Eindelijk een nieuwe eettafel in mijn eethoek

  Eettafel met een verborgen boodschap

  Eigenaren Frank en Laura zijn daarnaast ook twee hele gezellige mensen. We wilden eigenlijk gewoon langer blijven in de showroom.  En ze zijn ook lekker nuchter ook. Frank: “Een doorsnee tafel van ons is zo’n tafel dat als je ‘m tilt je daarbij een hernia krijgt.” Zwaar zijn ze dus zeker, maar daar merk je zelf niets van aangezien hij kant- en klaar wordt afgeleverd bij je thuis (of eventueel gemonteerd wordt voor als hij niet door je hal past, zoals bij ons én in mijn geval kwam de tafel met een verborgen boodschap onderin het werkblad, zo leuk!). Zijn vrouw Laura heeft ons goed geholpen met het ontwerp van de tafel en tijdens het maken van onze eettafel, kregen we regelmatig een update. Dat was zeker fijn, want als wij wat wilden veranderen, kon dat meteen worden doorgevoerd. En het mooie is: wij hebben onze tafel dus helemaal zelf ontworpen. Hoe leuk is dat?

  Eindelijk een nieuwe eettafel in mijn eethoek

  Wil je nu meer weten over Zwaartafelen? Op hun website vind je meer over alle tafels die ze ontwerpen. Die van ons is dus rechthoekig, maar ze maken bijvoorbeeld ook ronde en ovalen tafels, boomstamtafels met glas, tafels met stalen onderstel, televisiemeubels, salontafels en bartafels. Of hop gezellig langs in hun showroom in de Nijkerkerstraat 35B in Amersfoort.

  Wat vinden jullie van mijn nieuwe eethoek?

  Ik ben heel benieuwd wat jullie van mijn nieuwe eettafel vinden. Tijdens het tikken van deze posts hebben we al regelmatig etentjes georganiseerd. Binnenkort vertel ik jullie meer over mijn nieuwe eethoek…

  Eindelijk een nieuwe eettafel in mijn eethoek

  Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

  10 reacties op “Eindelijk een nieuwe eettafel in mijn eethoek”

  1. Alco schreef:

   Prachtige eettafel Elisah! Mooi, dat lichte hout. Vind ‘t een neutrale, in positieve zin onopvallende tafel, waarbij de details als de afgeronde hoeken, de licht afgeschuinde randen van het werkblad en de schuine poten er voor zorgen dat het geen standaard tafel is. Ik wens jullie veel plezier van/aan deze mooie aanwinst.

  2. Lizette schreef:

   Super tafel. Niet te lomp, maar wel opvallend genoeg. Erg mooi.
   Vraagje: welke kleur grijze verf hebben jullie op de muur gebruikt? Ben heel erg benieuwd! Momenteel zelf namelijk kleuren aan het uitzoeken voor ons nieuwe huis en vind dit een erg mooie kleur.

  3. Mijntje schreef:

   Hoi Elisah, toevallig ook op deze site terechtgekomen en nu zag ik dat jullie tafel daar vandaan komt. Heel tof! Ik ben benieuwd wat de afmetingen zijn van jullie tafel. Dan krijg ik een betere indruk als ik je foto nog eens bekijk. Ik twijfel namelijk over de afmetingen en willen juist iets kleiner dan we nu hebben.

  4. Bo schreef:

   Zo mooi geworden, wauw! Welke afmetingen heeft jullie tafel? Ik twijfel zo over de afmetingen!

  5. Joep schreef:

   Dat ziet er mooi uit. Ik ben zelf ook een groot liefhebber van mooie en lichte eettafels. Lekker stoot-proof en geeft geen druk of overvol gevoel in de ruimte waardoor de kamer groter oogt.

  6. lyn schreef:

   Prachtige tafel. Van wie zijn die leuke stoeltjes?

  7. Marijn schreef:

   Ziet er gaaf uit, mooi totaalplaatje!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu