Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Een lange, smalle woonkamer? Doorbreek de ruimte.
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 30-11-2023

  22 oktober, 2018

  Een lange, smalle woonkamer? Doorbreek de ruimte

  In Nederland zien we steeds vaker de lange, smalle woonkamer die doorloopt tot aan de keuken. Voor velen een doorn in het oog, omdat de inrichting van zo’n woonkamer lastiger is dan het lijkt. Herkenbaar? Ik deel een aantal creatieve en handige oplossingen voor een lange, smalle woonkamer.

  Print op de muur

  Trek de aandacht met een felle kleur of print op de muur. Dit specifieke vlak kun je plaatsen bij de eettafel, waardoor je een smalle ruimte creëert als scheiding tussen de lange ruimte.

  Een bericht gedeeld door vtwonen (@vtwonen) op

  Planten

  Voor een knus gevoel in huis zijn gezellige hoekjes van groot belang. Je kunt deze hoekjes creëren door grote planten in de woonkamer te plaatsen. Deze planten zorgen voor een scheiding van het ene hoekje naar het andere. Neem bijvoorbeeld de grote Lelie boom die bij Interior Junkie Elisah in de woonkamer staat. Je ziet goed waar de zithoek overloopt naar de eetruimte. Blij! Eindelijk weer een boom in mijn woonkamer

  Beeld: Elisah Jacobs/Interior Junkie Blij! Eindelijk weer een boom in mijn woonkamer

  Beeld: Elisah Jacobs/Interior Junkie

  Een bericht gedeeld door Jeffrey Ranzijn-Croque (@interior_by_jeff) op

  Scheidingswand

  Een scheidingswand kan de ruimte doorbreken. Bijvoorbeeld bij de overgang van de kamer naar de keuken. Let hierbij wel op dat je de scheidingswand niet loodrecht voor de lichtinval plaatst, anders wordt het erg donker in huis. Een lange plantenbak, open stellingkast of een verhoging in de vloer kunnen ook volstaan als scheidingswand.

  Een goed voorbeeld van een smalle scheidingswand in de woonkamer is die van Daniëlle Jansink.

  Wooninspiratie opdoen in het jaren 30 huis van DanielleBeeld: Danielle Jansink via haar eigen hometour

  Schuifdeur

  Geef je ruimte een industriële maar chique uitstraling door een glazen schuifdeur. Je geeft aan elke ruimte privacy en rust, maar de woonkamer blijft toch een geheel.

  Een bericht gedeeld door IJzerwerk BV (@ijzerwerk.nl) op

  Verschillende vormen

  Om een lange ruimte te doorbreken is het handig om te wisselen met verschillende vormen. Ga voor een rond vloerkleed, een vierkante tafel en een hoog wandrek. Door de verschillende vormen creëer je direct een speels effect in huis.

  Verf je muur voor de helft

  Vroeger werd de lengte doorbroken met lambriseringen, maar de afgelopen jaren verven we de muur voor de helft. De halvering van de muur geeft een speels effect in huis, maar maakt de woonkamer ook optisch groter. Op de hoogte van je halvering kun je met meubels de lengte doorbreken. Cynthia Schultz verfde de muur in de hal voor de helft met een bijzonder resultaat. jaren-3-woning-cynthia-schultz-3

  Beeld: Elisah Jacobs/Interior Junkie

  Een bericht gedeeld door knibbel knabbel knuisje huisje (@knibbelknabbelknuisjehuisje) op

  Wandkast

  Om een geheel van de lange ruimte te maken, kun je ook kiezen voor een lange wandkast. Ga dan voor een kast met verschillende functies. Een open gedeelte, waar je accessoires op kunt zetten en een ruimte voor de televisie is, en een dicht gedeelte waar je allerlei spullen in kunt opbergen.

  Hoe zou jij een lange, smalle woonkamer doorbreken? Deel jouw tips in de comments.

  Beeld header: Elisah Jacobs/Interior Junkie

  carina

  Carina is een content creator met een passie voor lifestyle, interieur en fotografie. Tijdens haar studie Communication and Multimedia Design lanceerde zij haar eigen Instagram pagina @flatlay.your.day, waar ze de leukste flatlay kiekjes deelt. Met haar grote liefde voor interieur en dan vooral vrolijke woonaccessoires weet zij iedere keer te verrassen. Voor Interior Junkie fotografeert ze de leukste interieur items en schrijft ze inspirerende artikelen waarin zij haar passie, ideeën en ervaringen deelt omtrent interieur.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu