Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Een kijkje in de studentenkamer van Ellen - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 04-10-2023

  Een kijkje in de studentenkamer van Ellen

  De tweede studentenkamer die we fotografeerden, staat in Haarlem en is van Ellen. Ze studeert Communicatie en is in februari klaar, maar weet nog niet helemaal wat ze daarna gaat doen. Haar liefde voor interieur zegt dat ze de styling in moet en als we haar studentenkamer zien, is dat ook geen rare gedachte…

  Wat een prachtige en gezellige studio heeft ze! Na samengewoond te hebben in binnen- en buitenland (ze woonde en werkte een halfjaar in Valencia) was het voor Ellen tijd om iets voor zichzelf te gaan zoeken. Ze woonde een aantal jaar geleden in Haarlem en dat beviel haar zo goed, dat ze terug wilde. Oorspronkelijk komt ze uit Harlingen, maar dat vond ze nooit veel aan. En wat een geluk heeft ze met deze studentenkamer. 

  Een kijkje in de studentenkamer van Ellen

  “De zithoek zit bij het raam en is heerlijk licht. De vachtjes op de bank en de witte staande lamp zijn van IKEA, de bank zelf kocht ik via Marktplaats.”

  Een kijkje in de studentenkamer van Ellen

  “De spiegel is van Blokker, het bakje rechts kocht ik in Valencia. Het vaasje met gouden kaarsenhouder is van Action, de messing houder van Flying Tiger. Het karaf en de blauwe kaars zijn van HEMA.”

  Een kijkje in de studentenkamer van Ellen

  “De eethoek met een lijstenhouder van IKEA. De print van Bob Marley komt hier ook vandaan.”

  Liefde voor het bohemien sfeertje

  Ellen zou haar stijl omschrijven als boho-chic. “Dat bohemien sfeertje vind ik echt gezellig. Zie je hier misschien niet echt terug, omdat het een kleine ruimte is. Ik vind dat je dan een rustige basis moet houden in je meubelen en het verder kan kleden met accessoires.” Dit heeft ze gedaan door een paar planten, kussens (met printjes), verlichting en accessoires toe te voegen. “Mocht ik later echt een groot huis hebben, dan zou ik het boho-stijltje veel meer laten terugkomen.” Daarvoor heeft ze een mooi groot Perzisch tapijt bij haar ouders in de opslag liggen. “Dat past hier totaal niet, qua ruimte, dus die moet helaas nog even wachten.” Voordat ze hier kwam wonen, had ze al van alles ingekocht, maar ze vindt dat je uiteindelijk toch eerst naar de ruimte moet kijken. “Je kunt wel heel erg je eigen stijl doordrukken, maar je moet wel van de basis van de ruimte uitgaan.”

  Een kijkje in de studentenkamer van Ellen

  “De plantenhanger is van Xenos en ‘jatte’ ik van mijn moeder. Het mandje waar platen in zitten, kocht ik in Valencia.”

  Een kijkje in de studentenkamer van Ellen

  “Deze tas kocht ik ook in Valencia.”

  Een kijkje in de studentenkamer van Ellen

  “Alle kussens in de vensterbank zijn van Action, de Ratatouille knuffel kocht ik in de Disney Store.”

  Met de paplepel ingegoten

  Het bezig zijn met interieur heeft ze van huis uit meegekregen, want dit is ook een grote passie van haar moeder. Zo ging ze vroeger mee naar de kringloopwinkel. Toch had ze verder niet veel te zeggen over haar eigen kamer. “Bij m’n moeder moet alles echt netjes en wit zijn, dus ook vroeger op mijn kamer.” Voor haar moeder was het dan af en toe ook best schrikken wanneer ze Ellens studentenkamer binnenkwam. “Ik merk dat ik hier dan af en toe rebels ben en meer met kleur speel, zo van: take that, mom.” Gelukkig vindt haar moeder dat niet erg en vindt ze het nu zelfs zo mooi dat ze soms inspiratie haalt uit Ellens studentenkamer. Verder haalt ze veel inspiratie van Pinterest, Instagram en kleine winkeltjes.

  Een kijkje in de studentenkamer van Ellen

  “De koperen hangers komen van Primark.”

  Een kijkje in de studentenkamer van Ellen

  “Op de vliering slaap ik. De poef is van Leen Bakker, de plant van en het gouden potje van IKEA. De spiegel bij het bed is van Action, net als de LED-lampjes.”

  Een kijkje in de studentenkamer van Ellen

  “Zicht op mijn kledingkast en kledingrekje vanaf de vliering. De kast nam ik over van de vorige bewoner, het kledingrekje is van IKEA en het krukje kocht ik bij de kringloop. De lichtbolletjes zijn van Flying Tiger. De stolp is van Xenos.”

  Multifunctionele meubelstukken

  Ik vroeg aan Ellen wat ze nou het lastigst vond aan het inrichten van de kamer. “Dat het allemaal leuk is, maar ook praktisch moet zijn. Ik wist van tevoren niet of alles wel ging passen. Dat is uiteindelijk wel goed gekomen, maar ik dacht bijvoorbeeld dat m’n kledingrek niet zou passen.” De eettafel nam ze over van de vorige bewoonster en die weer van de bewoonster daarvoor. Eigenlijk wilde ze die niet houden, maar dat bleek achteraf toch een goede keuze te zijn. “Het ideale aan die tafel is dus dat je ‘m uit kan klappen en in het midden, de poot dus, heeft ‘ie ook nog lades waar je spullen in kwijt kan. Dus je kan er ook een grote werktafel van maken en het is handig als er bijvoorbeeld meer mensen blijven eten door dat ik twee eetkamerstoelen heb.” Hij komt van de IKEA en ze zou deze eigenlijk nooit nemen, maar in haar studentenkamer past ‘ie toch perfect.

  Een kijkje in de studentenkamer van Ellen

  “De eethoek is van IKEA en nam ik over van de vorige bewoner. De zwarte vaas, de foto van Bob Marley en het dienblad komen hier ook vandaan. De kaarsjes zijn van HEMA, de theelichthouders zijn van Xenos.”

  Een kijkje in de studentenkamer van Ellen

  “In de keuken staat een wit rekje van Xenos, de lamp kocht ik in Valencia en de voorraadpotjes zijn van Zeeman en Action.”

  Een kijkje in de studentenkamer van Ellen

  “Het gouden dienblad is van HEMA, net als de kaarsen.”

  Woontips voor je studentenkamer

  Uiteraard vragen we als laatste nog naar de woontips en ook Ellen heeft die voor ons. “Verzamel wat je echt leuk vindt, waar je gelukkig van wordt en investeer daar ook in. Echt een eigen plekje creëren met dingen die jij leuk vindt.” Verder vindt Ellen het zelf ook leuk om op zoek te gaan naar woonvondsten. “Dan ga ik bijvoorbeeld naar een best wel dure winkel, en dan koop ik er niks, maar ik ga dan wel zelf op zoek naar een goedkoop alternatief. Het hoeft allemaal niet duur te zijn. Wees een beetje creatief daarin.”

  Een kijkje in de studentenkamer van Ellen

  “Het bijzettafeltje is van IKEA, de kaarsjes zijn van HEMA en de vaas met roos erin is van KARWEI.”

  Een kijkje in de studentenkamer van Ellen

  “De plantenspeler is van Urban Outfitters en staat nu in de vensterbank.”

  Een kijkje in de studentenkamer van Ellen

  “Zicht op de keuken en zitgedeelte vanaf het kledingrekje.”

  Meer studentenkamers zien?!

  Vorige week kon je binnenkijken in de studentenkamer van Macy in Breda. Volgende week staat er weer een nieuwe studentenkamer live waar je kunt binnenkijken. Wordt vervolgd…

  Tekst & interview: Renata Soldan
  Fotografie: Elise van den Arend/Interior Junkie

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu