Close

Geef je interieur een boost met mijn online interieurstyling cursus INTERIORBOOTSCAMP

Een kijkje in de keuken van Maaike - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • Interior Junkie

  29-06-2022

  24 maart, 2017

  Een kijkje in de keuken van Maaike

  Na de bezoekjes aan Andrea, Jane, Joni en Saskia nam ik samen met Miele een kijkje in de keuken van Maaike in Naarden. Wat direct opvalt na binnenkomst is het grote werkeiland waar gelukkig ook nog ruimte is voor een gezellig hoekje met prullaria. En de televisie? Die moest erin!

  Ook in de keuken van Maaike pronkt Miele-keukenapparatuur waarmee ze menig maaltijd in elkaar flanst. Maar het liefst koken zij en haar man een gebraden kippetje uit de combi-stoomoven. Juist ja, tijdens het interview liep het water me al in de mond…

  Hoe zijn jullie begonnen met het ontwerpen van jullie droomkeuken?
  “We wonen hier al een tijd en hadden voorheen een andere keuken waar veel apparaten en lampen ineens uitvielen. We waren dus wel toe aan een nieuwe keuken. Onze stijlen lagen wel uiteen; zo wilde mijn man een kookeiland, maar ik niet. Het is uiteindelijk een werkeiland geworden. Waar we wel over eens waren, was dat we beiden veel opbergruimte wilden. Dat is fijn ook, want zo kan ik onder andere al mijn servies kwijt. Mijn man wilde ook graag een zwart werkblad, maar dat vond ik te donker. We kregen dan ook als tip om verschillende staaltjes naar huis te nemen en te kijken naar de kleuren. Uiteindelijk kozen we voor de gulden middenweg: een donkergrijs blad.”

  Een kijkje in de keuken van Maaike

  Een kijkje in de keuken van Maaike

  En ik zie ook een gezellig pronkhoekje onder het werkeiland…
  “Klopt, dat vind ik ook erg leuk aan dit werkeiland, waar plek is voor onze favoriete kookboeken en prullaria. Dat maakt het net wat speelser. Hierin stallen we onze favoriete kookboeken, waaruit we ook echt koken. De beeldjes ernaast zijn onder andere een beeldje dat we wonnen tijdens een golftoernooi, een harlekijntje uit Zwitserland en vier slakjes. Deze laatste kreeg ik van een vriendin met als boodschap ‘doe rustig aan en neem de tijd voor dingen’.”

  Hebben jullie ook de tijd genomen om uiteindelijk jullie droomkeuken te creëren?
  “Zeker, dat is ook echt mijn tip voor iedereen die bezig is met een nieuwe keuken te ontwerpen. Het is goed om een pauze te nemen om goed na te denken wat je wilt. Wij hebben bijvoorbeeld veel research gedaan en verschillende showrooms bezocht. Al deze input lieten we even op ons inwerken om te beslissen wat we echt mooi vonden.

  Hebben jullie bewust gekozen om geen bovenkasten te gebruiken?
  “We wilden een keuken met een open karakter en eentje die moeiteloos overloopt in de woonkamer. We zitten het meest rondom de keuken, ook als er bezoek is. De verbinding met de tuin en het daglicht wat naar binnen valt, is prachtig. Nu dit een woonkeuken is geworden, is deze ruimte ook meteen een stuk gezelliger.”

  Een kijkje in de keuken van Maaike

  Een kijkje in de keuken van Maaike Een kijkje in de keuken van Maaike

  Wat vinden jullie het meest belangrijk aan een keuken?
  “Dat het makkelijk te gebruiken is. Wij hoeven geen poespas in de keuken. Een groot werkblad is voor ons het belangrijkst, veel opbergruimte én natuurlijk een grote kookplaat. Wij koken op een Miele-inductiekookplaat. Dat is ideaal want het is én veilig en makkelijk schoon te maken. Ook moest er een televisie in de keuken. Wij zijn echte sportfanaten en kijken regelmatig sportwedstrijden, zoals golf in Amerika. Omdat dit vaak later op de dag wordt uitgezonden, in verband met tijdverschil, koken en eten we vaak hier met de televisie aan, zodat we niets missen. Deze televisie was mijn verjaardagscadeautje, die gaat ook zeker niet weg.”

  Er wordt dus geleefd in deze keuken, maar zijn jullie ook van het koken?
  “Uiteraard. Mijn man werkte vroeger veel dus kookte ik altijd, maar nu zijn de rollen omgedraaid en kookt hij, het liefst uit een kookboek. Dat doet hij altijd in de middag en dan warmen we het in de avond weer op. Met feestdagen en als onze kinderen er zijn, koken we natuurlijk wat meer uitgebreid. Dan staan we met de hele familie rondom het werkeiland. Erg gezellig.”

  Een kijkje in de keuken van Maaike

  Een kijkje in de keuken van Maaike

  Jullie hebben ook veel Miele-keukenapparatuur. Wat zijn jullie ervaringen hiermee?
  “We merken dat we steeds vaker mensen te eten vragen. Koken is veel gemakkelijker geworden. We houden echt tijd over door alle keukenapparaten van Miele. Binnenkort geef ik bijvoorbeeld een groot feest waar ik kook voor dertig man. Dat kan makkelijk met deze keuken. Ik vind het werkeiland tijdens zulke feestjes ook ideaal als bar; dan zet ik hier allemaal hapjes en drankjes op. Kinderen vinden dit eiland ook erg interessant: onze buurjongetjes rennen er regelmatig rondjes om, haha.”

  Wat koken jullie dan het liefst met deze apparatuur?
  “Wij braden het liefst een kippetje in de combi-stoomoven. Heerlijk is dat! De stoomoven is dan ook een aanrader. Overbodig om te zeggen dat we hier vaak mee koken. Naast groenten bereiden we er ook aardappels in. Maar regelmatig doen we er ook vlees in. In de winter maken we vaak stampotten waarvoor we de inductieplaat vaker gebruiken, maar in de zomermaanden koken we bijna altijd met de stoomoven. Heerlijk om hierin groente te stomen voor in de salade.”

  Ben jij zelf ook bezig met een nieuwe keuken, wil je meer keukeninspiratie opdoen of meer weten over alle Miele-keukenapparatuur? Check dan de speciale keukeninspiratie keukenapparaten van Miele. Goed om te weten: je kunt ook langs in het Miele Experience Center in Vianen waar je ook kosteloos kookdemonstraties en een advies op maat kunt krijgen. Altijd leuk om te doen!

  * Deze shoot is in samenwerking met keukenapparaten van Miele tot stand gekomen. 

  3 reacties op “Een kijkje in de keuken van Maaike”

  1. Peggy schreef:

   Super leuk! Bedankt voor het delen :).

  2. Wat een mooie witte keuken. Love it! X

  3. Joanne schreef:

   Een mooie conclusie uiteindelijk, de witte onderkant met de donkergrijze bladen. De keuken met werkeiland ziet er fantastisch uit!

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu