Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Durf jij aan te schuiven in dit onderwater restaurant?! - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 09-12-2023

  5 november, 2017

  Durf jij aan te schuiven in dit onderwater restaurant?!

  Noorwegen heeft recent Europa’s allereerste onderwater restaurant geopend. Ja, onderwater. Diep in de zee. Mocht je niet van de onderwaterwereld houden, dan is dit dus niks voor jou, maar mocht je dat wel: oh my god, wat mooi. Het restaurant heet ook heel toepasselijk Under. Neem hier een kijkje.

  Heb je er altijd al van gedroomd om te dineren tussen de onderwaterwereld, maar wilde je niet te ver weg van huis? Noorwegen biedt je deze kans. Gelegen bij de kust, in het plaatsje Båly. Hier staat namelijk het allereerste onderwater restaurant van Europa, waar je lekker je visje kan eten terwijl de vissen om je heen zwemmen. Het restaurant is ontworpen door Snøhetta.

  Het restaurant, wat overigens ook gebruikt gaat worden voor onderzoek naar de onderwaterwereld, biedt plek voor tachtig tot honderd man. Het restaurant is ‘scheef’ gebouwd en dit zorgt ervoor dat er verschillende levels ontstaan en je dus per vloer een stukje verder de zee ingaat en de overgang van land tot zee doorloopt.

  Voor iedereen die dus niet echt van ‘diep in de zee’ houdt, is dit geen aanrader. Van wat we kunnen zien van het interieur is het, laten we eerlijk zijn, niet super bijzonder ingericht. Maar het gaat natuurlijk om die hele ervaring en een hotspot is het zéker. Bekijk hieronder de foto’s van dit zeer bijzondere restaurant.

  onderwater onderwater2 onderwater4 onderwater5

  Beeld gevonden via:

  Snøhetta

  renata

  Renata studeert Media, Informatie en Communicatie in Amsterdam en woont daar in een gezellig studentenhuis die ze elke dag wel zou willen herinrichten. Haar liefde voor interieur begon al op jonge leeftijd tijdens het spelen van The Sims 2, waar het bouwen en inrichten van huizen het belangrijkste én vooral leukste is. Ook is binnenkijken op Funda een van haar favoriete bezigheden, waar ze de nodige inspiratie vandaan haalt.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu