Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Dubai 2012 - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 10-12-2023

  30 november, 2012

  Dubai 2012


  Nog voordat ik afreisde naar de Malediven deed ik Dubai aan voor een bliksembezoek. Wat was het heet!

  Ondanks dat het voor de bewoners ‘aardig koel’ was (de zomer met een dagelijkse temperatuur van 55 graden was net voorbij), had ik het idee in een oven te zitten. Dubai voelde echter qua warmte meer comfortabel aan dan bijvoorbeeld Bangkok waar ik na een minuut al nat van de condens was. Dubai en de gelijknamige hoofdstad maken deel uit van de Verenigde Arabische Emiraten en zit midden in de woestijn aan zee: de lucht is daarom erg droog, in de woestijn waait er een ontzettend warme, maar toch enigszins verkoelende wind door je haren. Dat mocht ook wel: ik heb drie dagen lang in een lange broek gelopen…
  Dubai is een land van uitersten. Aan de ene kant is het ultramodern en lekker over the top (alles is groot, groter, grootst!) maar aan de andere kant ook nog erg traditioneel. De bekende Dubai Mall bezoeken in korte broek en hemdje was dan ook not done (vandaar ook die lange broek). Je kunt niet overal alcohol bestellen en in het openbaar met je vriendje zoenen wordt niet gewaardeerd.
  Dubai was voor mij een stop-over onderweg naar de Malediven. Zeker een aanrader als je eindbestemming Azië is: de meeste vliegtuigmaatschappijen stoppen in Dubai. Wat ik zoal gedaan heb? Wat niet! Ik beklom de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld, ging dune bashen in de woestijn (kotsmisselijk), heb voor het eerst in m’n leven op een kameel gezeten (zo’n olifant zit lekkerder!), at de meest goddelijke Pakistaanse gerechtjes in een buitenwijk, dronk een ijskoffie met uitzicht op het meest exclusieve hotel ter wereld – de Burj Al Arab – ging shoppen in de souk, deed een romantisch boottochtje over de Creek in de Oude Stad, ging heerlijk lunchen bij een theehuis… Kortom: Dubai is van alle kanten bekeken én beleefd.

   

  © Elisah Jacobs

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu