DIY: zo maak je dus een houder voor je airplantje

In mijn huis kun je er niet omheen: planten. Ik heb allerlei soorten staan: van planten met grote bladeren, tot groepjes kleine cactussen. Planten zorgen voor een huiselijke sfeer en maken een huis pas echt een thuis. Variatie is hierbij wel erg leuk. Waar ik helemaal weg van ben? Airplantjes!

Er zijn veel soorten houders voor airplantjes te koop. Ik ging zelf aan de slag om houders voor de airplantjes te maken. Ik heb konische kurken gekocht via internet. Deze kurken zijn aan de ene kant breder dan aan de andere kant. Dit geeft een leuk effect als je je airplant erin doet.

Met een boor maakte ik een gat aan de smalle kant van de kurk. Het gat dat je boort, moet zo groot zijn dat de airplant in de kurk past en klem blijft zitten. Aan de achterkant van de houders plak je een stukje dubbelzijdig tape. Zo hang je de airplant aan de muur op een plekje waar een plantje net die extra gezellige sfeer brengt.

DIY: zo maak je dus een houder voor je airplantje

Verliefd op airplantjes in huis
Verliefd op airplantjes in huis

Verliefd op airplantjes in huis

Beeld gevonden via:

1. Eigen beeld via Heutser. 2. Eigen beeld via Heutser. 3. Etsy. 4. Airplant Man. 5. Etsy.

kirsten
Kirsten woont samen in een jaren ‘60-woning in Nieuwegein. Ze werkt als juf van groep 7 op een basisschool. Hiernaast is zij mede-eigenaar van de interieurblog Heutster. Hier delen Kirsten en haar vriend Niels resultaten van styling-projecten die ze samen in hun industrieel ingerichte woning hebben uitgevoerd. Kirsten houdt van een stoere inrichting en is niet bang om statements te maken. Op Interior Junkie deelt ze haar ideeën met je.

Reageer ook