Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

DIY: zo creeer je gemakkelijk een betonlook muurtje - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 01-06-2023

  7 november, 2017

  DIY: zo creeer je gemakkelijk een betonlook muurtje

  Vanaf nu publiceer ik voorafgaand aan elke huizentour verschillende woontips en/of DIY’s uit het desbetreffende huis. Na blogger Sanne is het dit keer de beurt aan het prachtige herenhuis van Klaas in Den Bosch. Bij binnenkomst vielen meteen twee muurtjes op die Klaas een rauwe uitstraling gaf door heel wat likjes verf…

  De één houdt van een strak wandje, de ander gaat juist voor rauw. Zo spotten we in de huizentour bij blogger Sanne een industriële muur. Klaas koos ook voor een rauw muurtje, maar deed dat net even wat anders. Hij gaf de muren in de woon- en slaapkamer een betonlook door meerdere lagen verf over elkaar aan te brengen. Door middel van vijf lagen witte latexverf op een donkergrijze basis creëerde hij dit effect.

  Geduld is een schone zaak

  Klaas begon de muur te verven met de donkergrijze verf. De witte latexverf mengde hij met water en veegde de kwast in dunne laagjes over de donkergrijze verf. Let wel: elke laag moet drogen, maar het mag nog wel een klein beetje vochtig aanvoelen. Klaas was met dit muurtje zo’n twee dagen bezig en liet tussen de lagen door de verf ongeveer drie kwartier drogen. Geduld hebben, dus.  Voor de woonkamer gebruikte hij een grijze tint, maar in de slaapkamer koos hij voor een donkere tint. Benieuwd? Deze kun je vrijdag zien in de complete huizentour.

  DIY: zo creeer je gemakkelijk een betonlook muurtje

  DIY: zo creeer je gemakkelijk een betonlook muurtje

  Meer woontips uit dit huis?!

  Good to know: de komende dagen vind je nog twee andere woontips uit het huis van Klaas met als kers op de taart de huizentour (foto + video) die aanstaande vrijdag live staat. Benieuwd naar de woontip van gisteren: maak je eigen wandplank van een oud stuk hout. Wil je niks missen van Klaas en zijn stunning interieur? Volg hem dan via Instagram.

  Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

  Eén reactie op “DIY: zo creeer je gemakkelijk een betonlook muurtje”

  1. Gina schreef:

   Ziet er tof uit!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu