DIY: van mand tot lampenkap

Nieuw in het bloggersteam is Fleur. Haar allereerste post gaat over bamboelampen en hoe je deze zelf in een paar simpele stappen maakt..
Bamboe lampen zijn top. Het zijn grote eye-catchers voor boven de tafel, zithoek, hal of andere locaties die vragen om een grote hanglamp. Tegelijkertijd heb je geen grote dichte lampenkap en zorgen de openingen ervoor dat het licht alle kanten op schijnt en er een leuk schaduwspel ontstaat in de ruimte. Natuurlijk kun je deze lamp in de winkel kopen maar het is uiteraard veel leuker en budgetvriendelijker om hem zelf te maken.
Wat heb je nodig:
  • Een grote bamboe mand
  • Eventueel een spuitbus met verf wanneer je de mand in een andere kleur wilt spuiten
  • IJzerdraad
  • Een kniptangetje
  • Een fitting met snoer, ik kocht deze mooie rubberen fitting met strijkboutsnoer

DIY: Bamboo Basket Light
DIY: Bamboo Basket Light

 De stappen zijn super simpel!
  • Knip 2 stukjes ijzerdraad van ongeveer 10-15 cm, afhankelijk van de grote van de opening in de mand. Ik gebruikte zwart omdat ons plafond zwart is en het dan het minste opvalt.
  • Draai ieder stukje vanuit het midden om de snoer heen, ongeveer 15 cm van de fitting
  • Buig vervolgens de 4 uiteindes om de mand en klaar is je budgetproef lampenkap
Beeld gevonden via:
1. Seemode. 2 & 3.eigen beeld.
Fleur
Fleur (24) is onlangs afgestudeerd aan Artemis Styling Academie en heeft daarvoor Interieurontwerp aan het SintLucas afgerond. Onlangs heeft ze een jaren dertig huis in Nijmegen aangekocht welke ze na de verbouwing zal betreden met haar vriend en hun Teckel. Ze heeft een voorliefde voor Scandinavisch design met vintage en bohemian invloeden en
houd ervan om designklassiekers te combineren met vintage-vondsten en DIY projecten, waardoor een eclectisch stijltje ontstaat. Je kunt Fleur volgen op Pinterest en Instagram.

4 reacties

Carolien -

Waar heb je de mand gekocht??

Daniëlle -

Hoi, ik heb soortgelijke lampen gezien bij Ikea en Karwei en ik heb een manden bij Fabrikten.nl gekocht om een lamp van te maken.