Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

DIY: servies pimpen met porseleinstickers - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 28-05-2023

  DIY

  18 oktober, 2016

  DIY: servies pimpen met porseleinstickers

  Hoe leuk is het als je met een paar simpele stappen je oude servies kunt omtoveren tot een one of a kind exemplaar? Dat is natuurlijk super leuk, dus pimpte ik dit schattige schaaltje en potje met porseleinstickers. Nu kan het servies mooi gebruikt worden om sieraden in op te bergen én uit te stallen.

  Met alle liefde die ik heb voor cactussen koos ik voor een stickervel met plantjes en natuurlijk die gave cactussen (geef toe: ook jij krijgt hier nog lang geen genoeg van). Binnen een uurtje was ik klaar en stond mijn kunstwerk in de oven. Het enige spannende aan deze DIY vond ik het opplakken van de stickers; de eerste was even moeilijk maar de rest zat er daarna zo op. Goed om te weten is dat je je gepimpte servies alleen met de hand kunt wassen en dus niet vaatwasmachinebestendig is.

  Wat je nodig hebt:

  • Porseleinstickers van Nuukk
  • Porselein marker van Rayher (optie)
  • Servies dat je wilt pimpen. Die van mij heb ik gekocht bij Xenos.
  • Kom met water
  • Bord
  • Schaar
  • Oven

  Stap 1.
  Was je handen en haal de toplaag van het stickervel af. Knip de porseleinstickers uit met ongeveer 2 millimeter ruimte naast de tekening.

  Stap 2.
  Pak een kom met water en zet een bord klaar waar je de figuurtjes op kunt leggen. Doop de figuurtjes ongeveer 5 seconden in het water en leg deze op het bord. Wanneer je alles in het water hebt gedoopt is de eerste porseleinsticker klaar voor gebruik. Het water moet namelijk even intrekken op de porseleinstickers.

  Stap 3.
  Pak de sticker voorzichtig van het bord en plaats deze met de tekening naar boven op het te pimpen bord/item. Wrijf met je vinger de porseleinsticker van het papier en leg ‘m op de goede plaats. Tip: houd je ondergrond nat, dan kun je de sticker nog verplaatsen als ‘i op het te pimpen bord/item ligt.

  Stap 4.
  Plak alle porseleinstickers op en zorg dat er geen bubbels meer onder de stickers zitten. Als optie kun je het nog een beetje opspicen met een porseleinmarker. Ik koos voor “kitsch” gouden randjes en stippels.

  Stap 5.
  Laat dit nu drogen voor ongeveer 4 uur of langer. Wanneer je kunstwerk helemaal droog is mag het twee keer 10 minuten in de oven op 90 graden. De oven hoeft niet voorverwarmd te worden.

  Stap 6.
  Geef je gepimpte servies een mooi plekje. Die van mij staat naast mn bed met al m’n sieraden erop.

  dsc_1015 dsc_1020 dsc_1026 dsc_1033 dsc_1034 dsc_1035 dsc_1052 dsc_1060

  wendy

  Een ontwerpster met buitengewoon veel liefde voor interieur. Zo zou Wendy, die uit het pittoreske dorpje Winkel komt, zich omschrijven. Momenteel studeert ze met veel liefde en passie Fotografie aan de Akademie Vogue. In de toekomst hoopt ze ontwerp en fotografie te kunnen combineren. De komende tijd zal zij al haar interieur tips en tricks met jullie delen.  Daarnaast mag Wendy zichzelf de komende twee maanden dé Interior Junkie proof stagiaire noemen. Volg Wendy via haar website Style Day én Instagram.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu