Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

DIY: schaal pimpen met een kek patroontje - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 30-11-2023

  25 augustus, 2016

  DIY: schaal pimpen met een kek patroontje

  Een schaal voor op tafel voorzien van een kek patroontje? Goed nieuws want dat kan jij ook gewoon zelf maken dankzij deze super makkelijke DIY. Het duurt hooguit een uurtje. Daarna is dat saaie item weer als nieuw. En fijn ook: zeer budgetproof!

  Bij het pers event van IKEA kreeg ik een mooie zwarte schaal mee.  Alleen het kleurtje paste niet helemaal in huis, dus besloot ik er een leuk patroontje op te maken en de schaal van kleur te veranderen. En ineens had ik weer een nieuwe DIY te pakken.

  Wat heb je nodig?!

  Je hebt een stuk kant nodig of iets anders waarmee je een kek patroontje op de schaal kunt spuiten én een spuitbus. Ik koos voor een spuitbus van de Action in de kleur ‘primer wit’.

  Stap 1

  Eerst ontvet je de schaal. Dit doe je door ‘m met een sopje schoon te maken. Droog de schaal daarna goed af.

  Stap 2

  Leg de schaal buiten neer op een oud kleed of een paar kranten. Leg daarna het stofje op de schaal. Zoals je ziet, heb ik twee stukken gebruikt; als je dit goed neerlegt, dan zie je geen randen na het spuiten. Tape het stukje stof eventueel vast met plakband of schilderstape aan je ondergrond zodat het niet weg kan waaien.

  Stap 3

  Nu begint het leuke werk! De schaal is klaar om een laagje verf erop te spuiten. Zorg ervoor dat je minimaal 20 centimeter afstand houdt. Wanneer je denkt dat je klaar bent, controleer even of je alle stukjes hebt gehad.

  Stap 4

  Laat de schaal een  half uurtje drogen. Je kunt nu ook de onderkant spuiten als je dat nodig vindt. Ikzelf heb alleen de zijkanten gespoten.
  DSC_0708DSC_0705 DSC_0707
   
  DSC_0719
  Ben jij ook van plan jouw schaal of een ander saai item te pimpen? Deel deze dan met mij op Instagram dan kan ik mijn nieuwsgierige ik zien hoe het resultaat bij jou is geworden.

  wendy

  Een ontwerpster met buitengewoon veel liefde voor interieur. Zo zou Wendy, die uit het pittoreske dorpje Winkel komt, zich omschrijven. Momenteel studeert ze met veel liefde en passie Fotografie aan de Akademie Vogue. In de toekomst hoopt ze ontwerp en fotografie te kunnen combineren. De komende tijd zal zij al haar interieur tips en tricks met jullie delen. Daarnaast mag Wendy zichzelf de komende twee maanden dé Interior Junkie proof stagiaire noemen.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu