Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

DIY met pallets: maak je eigen kruidentuintje - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 09-12-2023

  DIY met pallets: maak je eigen kruidentuintje

  Mijn Grote Tuin Make-Over krijgt steeds meer vorm. Na het puinruimen en het pimpen van mijn tuinhuisje stond er weer een DIY op de agenda namelijk een DIY met pallets. Of nou ja, eentje dan. Wellicht kennen jullie deze pallet nog uit mijn DIY met pallets van vorig jaar.

  Benodigheden voor deze DIY met pallets

  • Een pallet (ik kocht die van mij online, maar je vindt ze ook regelmatig langs de kant van de weg of je koopt ze tweedehands).
  • Schuurpapier.
  • Buitenbeits voor gevelbetimmering dekkend (ik gebruikte Zaans Wit want die had ik nog over van mijn vorige DIY).
  • Krijtverf.
  • Schroeven.
  • 4x een hoekstuk.
  • 1x kwast universeel plat 50 en/of beitsroller.
  • Verfbak met inzetbak (scheelt weer een nieuwe kopen voor de volgende klus)
  • Kruidenplantjes.
  • Potgrond.
  • Anti-worteldoek.
  • Houten planken  (ik liet die van mij op maat zagen bij KARWEI, handig!).

  DIY op de agenda namelijk een DIY met pallets. Of nou ja, eentje dan. Wellicht kennen jullie deze pallet nog uit mijn DIY met pallets van vorig jaar.

  Aan de slag

  Vooraf schuurde ik de pallet omdat ‘ie de hele winter buiten heeft gestaan. Na het ontvetten gaf ik de pallet twee lagen beits voor buiten. Omdat het zonnig was (de eerste mooie lentedag, wat een feest!), droogde het snel, maar normaliter moet je zo’n 4 uur wachten voordat je de volgende laag aanbrengt.

  De lange planken bevestigde ik op de pallet en als je goed kijkt, zie je dat ze niet precies dezelfde maat hebben als de pallet: ze steken iets uit. Een bewuste keuze waar ik je straks in dit artikel meer over vertel.

  DIY met pallets: maak je eigen kruidentuintje DIY met pallets: maak je eigen kruidentuintje DIY met pallets: maak je eigen kruidentuintje

  In de weer met krijtverf & worteldoek

  Na het beitsen met dezelfde kleur Zaans Wit als de accenten op het tuinhuisje ging ik in de weer met de kleine plankjes. Op deze plankjes schrijf ik later met krijtverf de namen van de kruidenplantjes op. Ook deze kregen twee lagen krijtverf.

  Toen deze plankjes aan het drogen waren, pakte ik het anti-worteldoek erbij. Anti-worteldoek zorgt ervoor dat je geen onkruid krijgt én dat de aarde mooi op z’n plek blijft. Ik knipte het anti-worteldoek met een stanleymes op maat en deed het vervolgens in de pallet.

  DIY met pallets: maak je eigen kruidentuintje DIY met pallets: maak je eigen kruidentuintje

  Een flinke work out

  En toen was het tijd voor het zware klusje. De pallet moest aan het tuinhuisje bevestigd worden. Dat deed ik natuurlijk niet alleen: de hubby hielp mee. Het ding is loeizwaar, dus wij tilden de pallet samen op en liet er een boomstammetje uit de tuin onder rusten, zodat manlief de pallet kon vasthouden terwijl ik ‘m vastschroefde. FYI: ik neem wel eens flink de tijd als ik aan het boren ben, haha.

  DIY met pallets: maak je eigen kruidentuintje

  En dan het allerleukste: de kruidenplantjes erin doen!

  Met klussen heb ik nog altijd een haat-liefde verhouding (mijn doel van dit jaar is dus meer zelf maken in huis zodat ik het wél leuk ga vinden); het afstylen vind ik het allerleukste om te doen. Voor deze DIY met pallets had ik veertien kruidenplantjes gekocht: van aardbeienplantjes (mijn favoriet), oregano en munt tot aan lavendel, tijm en rozemarijn, allemaal kruiden die ik regelmatig gebruik in gerechten (ik kook regelmatig met verse kruiden).

  Tot slot legde ik de houten plankjes met krijtverf op de planken. Omdat het iets uitsteekt, kan ik ze gemakkelijk plaatsen, maar je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om ze met gouden spijkers in de pallet te slaan. Up to you. Doordat ze niet vast zitten, kun je ook makkelijk met de plankjes schuiven en in de winter berg je ze op in je tuinhuisje.

  DIY met pallets: maak je eigen kruidentuintje DIY met pallets: maak je eigen kruidentuintje

   DIY met pallets: maak je eigen kruidentuintje

  DIY met pallets: maak je eigen kruidentuintje

  DIY met pallets: maak je eigen kruidentuintje

  DIY met pallets: maak je eigen kruidentuintje

  Et voila: het resultaat mag er wezen

  Ik ben zo blij met dit kruidenrekje; ik wilde namelijk altijd al een kruidentuintje gemaakt van een DIY. Na het pimpen van mijn tuinhuisje is hij met deze DIY met pallets alleen nog maar mooier geworden.

  Uiteraard is dit hoekje in mijn tuin nog niet helemaal af. De finishing touch zit eraan te komen: zo komen er o.a kiezelsteentjes te liggen. Over een paar weken ga ik alles afstylen én laat ik je het eindresultaat zien. Heel benieuwd wat jij van deze DIY met pallets vindt. Laat je het me even weten?

  DIY met pallets: maak je eigen kruidentuintje

  Bekijk hier mijn eerdere tuin inspiratie:

  Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

  * Dit is een inspirerende samenwerking met KARWEI. Door samen te werken met merken kan Interior Junkie blijven bestaan. Thanks voor de support. 


  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu