DIY: maak je eigen macramé lamp

Een unieke lamp, wie wil dat nu niet? De meeste gave lampen zijn niet echt betaalbaar maar dat is deze macramé lamp gelukkig wel. In ongeveer anderhalf uur is de macramé lamp klaar om op te hangen én hij is ook nog eens uniek!

Deze DIY die ik op Vintage Revivals vond, is super makkelijk. Door de duidelijke foto’s op de site is deze DIY in een handomdraai gemaakt. Het leukste is als je twee of drie koorden maakt zoals in het voorbeeld, dan heb je echt een leuk stel bij elkaar.

GiantMacrameRopeLights91

Deze macramé lamp past vrijwel in iedere ruimte, zo kun je hem boven de keukentafel hangen maar hij is ook heel leuk voor in de slaapkamer. En als je wit touw te saai vindt voor bij jou in huis, dan kun je deze macramé lamp ook heel goed doen met andere leuke kleurtjes. Als je geen dik touw van katoen kunt vinden, zou je ook meerdere touwen bij elkaar kunnen nemen en daar de macramé lamp mee maken. Et voila! Leuk of niet?

Meer over deze DIY vind je op de site van Vintage Revivals

GiantMacrameRopeLights371

wendy

Een ontwerpster met buitengewoon veel liefde voor interieur. Zo zou Wendy, die uit het pittoreske dorpje Winkel komt, zich omschrijven. Momenteel studeert ze met veel liefde en passie Fotografie aan de Akademie Vogue. In de toekomst hoopt ze ontwerp en fotografie te kunnen combineren. De komende tijd zal zij al haar interieur tips en tricks met jullie delen.  Daarnaast mag Wendy zichzelf de komende twee maanden dé Interior Junkie proof stagiaire noemen. Volg Wendy via haar website én Instagram.

3 reacties

Hermione -

Heb jij dit zelf geprobeerd? Dan kun je mij misschien een tip geven hoe om te gaan met de lengte van het touw. Ik heb 5mm dik touw gebruikt om het snoer te omwikkelen, en dan is er ongeveer 10x touwlengte nodig. Dus om één meter snoer te omwikkelen zit je met vijf meter aan weerskanten te wikkelen. Met dikker touw is dat nog veel meer.
Hoe ga je daar mee om?

interiorjunkie -

Deze DIY komt van de site Vintage Revival (zie linkje in het artikel). Wellicht kun je haar even een berichtje sturen met je vraag.

Groetjes,
Elisah

Lana -

Ik ben al een tijdje op zoek naar een simpel lamp upcyle idee en deze is precies wat ik zocht:) Wat een top idee! Bedankt voor het delen!

Reageer ook