Close

Geef je interieur een boost met mijn online interieurstyling cursus INTERIORBOOTSCAMP

DIY: buitenkleed van sisaltouw - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • Interior Junkie

  04-07-2022

  DIY

  7 oktober, 2016

  DIY: buitenkleed van sisaltouw

  Laatst zag ik een super tof sisalkleed bij iemand in huis liggen. Toen kwam ik op het idee om er zelf eentje te maken. Daarom deze week een buitenkleed van sisaltouw. De versie die ik je in deze DIY laat zien, kan zowel binnen als buiten gebruikt worden.

  Als touw heb ik gekozen voor een plastic variant die op sisaltouw lijkt zodat het kleed voor binnen en buiten gebruikt kan worden. Daarnaast is het buitenkleed zelf gemaakt, dit wilde ik juist naar voren laten komen door witte kit te gebruiken. Zo krijgt het buitenkleed echt een edgy look! Wil je dit niet? Gebruik dan transparante kit. Het maken van dit super leuke kleed is easy peanuts maar je hebt er wel echt even de tijd voor nodig. Zelf heb ik er twee middagen aan gewerkt, dus houd dat in gedachten voor je begint.

  Wat heb je nodig:

  • 200 tot 220 meter sisaltouw
  • een afdekzeil (Action)
  • 2x montagekit wit, kan ook transparant
  • Montagekit tang
  • Een schaar

  Stap 1
  Leg het zeil zoveel mogelijk uit en maak de montagekit klaar voor gebruik.

  Stap 2
  Rol genoeg draad uit en maak een kleine cirkel van montagekit.

  Stap 3
  Draai het sisaltouw op de cirkel montagekit die je bij stap 2 hebt gemaakt. Wanneer je weer een nieuw stuk touw om je cirkel wilt draaien zet je eerst een lijn van montagekit. Ga zo door tot je ongeveer de helft van al je touw hebt verbruikt.

  Stap 4
  Maak nu 8 kleinere cirkels verder op het zeil. Per cirkel heb ik ongeveer 3,5 meter touw gebruikt. Laat alles een nachtje drogen en knip daarna de cirkels uit.

  Stap 5
  Leg de kleinere cirkels bij de grote cirkel en plak ze tegen de grote cirkel aan. Draai daarna om alle cirkels nog ongeveer 10 ringen touw, net wat jij zelf mooi vindt.

  Stap 6
  Yay! Je bent nu bijna klaar. Knip al het zeil van het kleed. Ik heb eerst de grote stukken eraf geknipt want dat werkt fijner. Daarna knip je alles tot in de puntjes bij en dan ben je klaar.

  Stap 7
  Leg het buitenkleed bij je tuinset en… genieten maar!

  dsc_0941 dsc_0942 dsc_0943 dsc_0944 dsc_0945 dsc_0947 dsc_0948 dsc_0949 dsc_0950

   

  dsc_0958

  wendy

  Een ontwerpster met buitengewoon veel liefde voor interieur. Zo zou Wendy, die uit het pittoreske dorpje Winkel komt, zich omschrijven. Momenteel studeert ze met veel liefde en passie Fotografie aan de Akademie Vogue. In de toekomst hoopt ze ontwerp en fotografie te kunnen combineren. De komende tijd zal zij al haar interieur tips en tricks met jullie delen.  Daarnaast mag Wendy zichzelf de komende twee maanden dé Interior Junkie proof stagiaire noemen. Volg Wendy via haar website Style Day én Instagram.

  2 reacties op “DIY: buitenkleed van sisaltouw”

  1. Saskia schreef:

   Hoi Wendy,

   Ik wil ook graag een sisalkleed maken, maar als ik ergens 200 m sisal wil kopen met een beetje doorsnee, dan betaal ik rond de 80,00.
   Waar heb jij jouw sisal vandaan en hoe duur was het ongeveer?

   Groeten Saskia

   • Noor schreef:

    Hoi Wendy,

    Wat een ontzettend leuk idee zeg! Het kriebelt om ook aan de slag te gaan. Ik heb dezelfde vraag als Saskia… waar vind ik betaalbaar touw?

    Verder dacht ik er zelf aan om de bodem van een kapot zwembadje als onderzeil te gebruiken. In het kader van recycling:) Denk je dat dat ook goed gaat?

    Groetjes,
    Nora

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu