Dit zijn dé leukste (woon)adresjes in Hamburg

In Hamburg kun je heerlijk winkelen in vintage shops, snoezige antiekwinkels en avontuurlijke vlooienmarkten. Dat ontdekte ik tijdens mijn suprise weekendje weg in de Duitse stad. Ik zette de leukste voor je op een rij. Zo zul je geen Interior Junkie proof spots missen tijdens je weekendje Hamburg.

Een uitgebreide shoptocht in Hamburg begin je natuurlijk met koffie. Een hele goede koffie krijg je bij Less Political. Je kunt daar kiezen uit de meest exotische combinaties die je of kunt nuttigen in het schattige zaakjes zelf of to go neemt als je richting de vlooienmarkt loopt.

shoptriphamurg-interiorjunkie

Vintage markt

De vintage markt bevindt zich in het hart van het Schanzenviertels. Een wijk vol met super leuke shops. De vlooienmarkt in Hamburg is elke zaterdag tot ongeveer 16.00 uur open rondom de Slaugher halls, Neuer Kamp 1 Straße. Je kunt daar alles vinden van kleding en sieraden tot aan interieur en fotografie. Een echte goudmijn voor de vintage shoppers onder ons.

shoptriphamurg-interiorjunkie

Maar in de vlooienmarkt bevinden zich ook nog echte winkels. Mijn absolute favoriet? Maschalone. Een winkel vol met handgemaakte haarstukken vol met bloemen en kant. Geen verrassing dat ik daar de halve middag heb doorgebracht.

shoptriphamurg-interiorjunkie

Give me more!

Heb je de vlooienmarkt gezien? Loop dan over de Marktstraße door naar het Karolinenviertel. Deze wijk zit namelijk vol met vintage en antiekshops. Een daarvan is Lockengelöt. Maar je kunt er ook andere leuke winkels vinden vol  interieur items waar je heel hebberig van wordt. Klinkt dit goed? Neem dan ook een kijkje bij Snaps. Ik kan je in ieder geval beloven dat je helemaal enthousiast wordt van deze wijk in Hamburg.

shoptriphamurg-interiorjunkie

shoptriphamurg-interiorjunkie

Naast gave shops  is er ook veel straatkunst te zien en kun je ook nog overal neerstrijken voor een kop koffie of een heerlijke lunch met een glas wijn. Klinkt dat niet paradijselijk?

shoptriphamurg-interiorjunkie

Heb je nu alle winkels gezien daar dan kun je ook nog de andere kant achter de vintagemarkt ontdekken. Ga via de Sternstraße en de Kampstraße door naar de Bartelsstraße. Daar ontdek je nog veel meer leuke winkels zoals deze: Minimarkt. 

shoptriphamurg-interiorjunkie

shoptriphamurg-interiorjunkie11

Als je deze hele tour in Hamburg gehad hebt, dan zul je zere voeten hebben van het lopen en zere armen van het sjouwen van de tassen. Hoog tijd om even wat te gaan eten en je aankopen te bewonderen. Waar je dat kunt doen? Ontdek: Philipps. Een fantastisch (kelder) restaurant. Je gaat met een trapje af naar beneden en daar bevind zich een restaurant met een goed en gezellig interieur waar je vakantiegevoelens van krijgt. Hoe sluit je nu beter de shoppintour in Hamburg af dan daar.

En mocht je nu toch niet alle shops in een dag kunnen bezoeken. Boek er dan een super toffe overnachting bij in een Motel One hotel. Sowieso leuk om te doen! Kun je je voetjes heerlijk rust geven en het mooie interieur daar bewonderen. Check  de site van Motel One en zie hier mijn ervaringen met het toffe hotel.  Enjoy.  

myrna

Als ontwerper in spé is Myrna dol op alle vormen van design, vooral interieurdesign heeft dat extra beetje liefde gewonnen. Vandaar dat ze ook Interior Design & Styling is gaan studeren. Nu heeft ze haar kleine dorpje in Twente verlaten voor het mooie Amsterdam, daar is ze van plan nieuwe inspiratie en kennis op te doen in de interieurwereld. Met deze kennis wil ze op den duur haar eigen bedrijf starten. Al haar interieurbelevingen en inspiratie zal ze met haar geliefde camera vastleggen en beschrijven in haar blogs. Daarnaast mag Myrna zichzelf het komende half jaar dé Interior Junkie proof stagiaire noemen. Volg haar ook op Instagram. 

Reageer ook