Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Dit zijn de leukste kerstmarkten om naartoe te gaan - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 01-10-2023

  2 december, 2017

  Dit zijn de leukste kerstmarkten om naartoe te gaan

  Kerstmis komt eraan! Dat betekent dat bijna in elke stad wel een kerstmarkt staat die leuk is om te bezoeken. Niet alleen voor je laatste inkopen, maar ook gewoon voor de gezelligheid. Het kan niet zo zijn dat ik de enige ben die zo gelukkig wordt van die lichtjes en kerstige sfeer. Bij deze de leukste kerstmarkten op een rij.

  Iedereen die mij een beetje kent, weet dat Kerstmis echt mijn favoriete moment van het jaar is. Het is sowieso mijn favoriete feestdag. Ik weet niet waarom, maar het is zo gezellig en iedereen is zo blij en veel eten en cadeautjes en iedereen bij elkaar: dat vind ik top. Daarbij hoort natuurlijk ook dat ik ieder jaar sowieso één kerstmarkt bezoek. Kerstmarkten zijn echt een aanrader voor een dagje uit met je gezin/familie of met je vriend/vriendin. Daarom heb ik hieronder een lijstje met de leukste kerstmarkten om naartoe te gaan.

  1. Met stip mijn favoriet: de kerstmarkt in Münster

  munster
  Münster is by far mijn favoriet als het gaat om kerstmarkten. Hier ben ik zelf drie keer naartoe geweest en elke keer is het weer net even iets magischer dan de keren daarvoor. Wat zo leuk is aan de kerstmarkt aan Münster, is dat de kerstmarkt over het hele centrum is verspreid. Dus eigenlijk heb je overal kleine marktjes. Je kan er heerlijke glühwein drinken en lokale Duitse specialiteiten eten. Münster heeft ook nog eens een heel leuk centrum om te winkelen dus ik zie hier een win-winsituatie. Ongeveer 2,5 uurtjes rijden, maar dan heb je ook zéker wat. Let wel: wil je hier in de avond eten of een hotelletje boeken, reserveer dan op tijd. Het is namelijk ontzettend druk in december.

  2. Schaatsen op de kerstmarkt in Düsseldorf

  dusseldorf
  Deze kerstmarkt bestaat uit zes verschillende kerstmarkten, met maar liefst 250 kraampjes, en is daarom erg geliefd. Wat nog meer heel leuk is aan deze kerstmarkt, is dat er een mega grote schaatsbaan is, dus vergeet vooral je schaatsen niet mee te nemen. Klinkt het al als een leuk dagje uit met de familie?

  3. Magisch sfeertje op de kerstmarkten in Keulen

  keulen2
  Ook deze Duitse stad heeft maar liefst zes kerstmarkten. Gezellig en magisch met de grote Dom op de achtergrond. Sluit je dag af in het prachtige winkelcentrum of bij een van de kerstconcerten. Je komt gegarandeerd niet met lege handen thuis.

  4. Na de kerstmarkt shoppen in de Meir in Antwerpen

  antwerpen
  Antwerpen is niet alleen een prachtige stad, maar heeft ook nog eens een hele leuke kerstmarkt. Tijdens de dagen rondom kerst en daarna wordt het centrum omgetoverd tot een grote kerstmarkt met honderden kraampjes en stalletjes. Ook staat er een schaatsbaan. Ideaal ook om te combineren met een weekendje shoppen want dat het fijn winkelen is in Antwerpen hoef ik je zeker niet te vertellen.

  5. Kerstmarkt in eigen land: Maastricht


  Natuurlijk mag Nederland niet ontbreken in deze lijst. Maastricht heeft echt een van de leukste kerstmarkten van Nederland en is ook nog eens een hele mooie stad. Dus ben je nog nooit in Maastricht geweest, maar wil je er wel graag heen? Doe dit dan tijdens de kerstdagen, wanneer de stad nog net even gezelliger is.
  Mocht dit allemaal net even te ver weg voor je zijn, dan weet ik zeker dat er een kleinschaligere kerstmarkt bij jou in de buurt is. Is wat minder groot, maar ik weet zeker dat het net zo’n gezellig sfeertje heeft. Heb je zelf nog favoriete kerstmarkten welke niet in deze lijst staat, deel het dan hieronder. Enne, alvast een fijne kerst!
  Beeld gevonden via:
  1. Elisah Jacobs/Interior Junkie. 2. Presseamt Münster / Tilman Roßmöller via Stadt Münster. 3. Indigo Hotel Düsseldorf. 4. Picture Alliance/dpa via Kölner Stadt Anzeiger. 5. Fred Holidays. 6. VVV Maastricht via Huffington Post.

  renata

   Renata studeert Media, Informatie en Communicatie in Amsterdam en woont daar in een gezellig studentenhuis die ze elke dag wel zou willen herinrichten. Haar liefde voor interieur begon al op jonge leeftijd tijdens het spelen van The Sims 2, waar het bouwen en inrichten van huizen het belangrijkste én vooral leukste is. Ook is binnenkijken op Funda een van haar favoriete bezigheden, waar ze de nodige inspiratie vandaan haalt.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu