Close

Nieuw jaar, nieuw interieur! Volg mijn online interieurstyling cursus interiorBOOSTcamp!

Deze geuren gebruik ik in mijn huis - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 28-03-2023

  Deze geuren gebruik ik in mijn huis

  Ik heb er vaker over geschreven: de geuren in mijn huis. Geur is voor mij onlosmakelijk verbonden met mijn gevoel. Daar waar het lekker ruikt, voel ik me thuis. Een geur kan mij ook direct weer naar thuis doen verlangen. Mijn huis zit vol heerlijke geuren. In deze post vertel ik er meer over én kun je iets winnen!

  Heb jij dat nou ook: dat je je meteen ergens prettig voelt omdat het er zo lekker ruikt? Hotels gebruiken niet voor niets vaak interieurparfums om de gasten extra thuis te laten voelen (en vaak verkopen ze de kaarsen ook! Zo nam ik eens de geurkaars mee uit het Disneyland Hotel omdat deze zo lekker rook en mij doet terugdenken aan mijn jeugdherinnering). En is het niet geur wat ervoor zorgt dat je je tot iemand aangetrokken voelt? Er is dus ook geen twijfel mogelijk dat thuis voelen te maken heeft met lekkere geuren. In mijn interieur maak ik daar volop gebruik van.
  Deze geuren gebruik ik in mijn huis
  Sinds ik op mezelf woon (al meer dan 10 jaar) weet ik niet beter dan dat er altijd een geurkaars brandt in huis: van mijn minihuisje in Amsterdam Oost tot aan mijn droomhuis in Haarlem. Begon ik met de Green Tea geurkaars van Rituals, nu is mijn collectie uitgebreid met nieuwe geuren. Want net als een interieur moet groeien, groeien mijn persoonlijke voorkeuren voor geur ook. Ze worden wat meer volwassen en uitgesprokener en de laatste tijd vind ik het leuk om te experimenteren met verschillende geuren per ruimte.

  Bij binnenkomst al een heerlijke geur

  In mijn slaapkamer, toilet en woonkamer heb ik altijd geurstokjes staan of branden er geurkaarsen. Op dit moment heb ik drie hele fijne producten van Rituals staan. De Green Cardamom geurstokjes uit de Private Collection doen mijn toilet niet alleen heerlijk ruiken. Nee, bij de voordeur ruik je ze al (ik laat namelijk altijd de toiletdeur op een kiertje staan). Deze geurstokjes zijn op basis van groene kardamom welke naar gember, citroen, bergamot en kamfer ruikt. Een van mijn favoriete geuren voor in huis, want kardamom wordt ook vaak gebruikt in speculaas, toetjes en gebak. Kijk, ik weet nu meteen waarom ik het zo’n fijne geur vindt. Ondanks zijn winterse karakter (bij kardamom denk ik namelijk meteen aan de decembermaand met pepernoten en gevulde speculaas) is de Green Cardamom een hele frisse geur voor in huis.
  Deze geuren gebruik ik in mijn huis Deze geuren gebruik ik in mijn huis

  De slaapkamer als een warm bad

  Voor mijn slaapkamer koos ik voor een meer uitgesprokener geur, namelijk Woody Vanilla. Deze geur is aanwezig, heeft iets kruidigs en mysterieus en voelt aan als een warm bad. Een fijne geur om aan het einde van de dag te ruiken voordat ik naar bed ga. Sindsdien slaap ik als een roosje! Tijdens de verbouwing van een paar maanden geleden was het de slaapkamer die als eerste af was. Ik wilde namelijk één ruimte in huis hebben die af was, eentje waar ik, te midden van alle chaos, kon terugtrekken. Woody Vanilla stond er toen ook al. De geur zorgde ervoor dat ik heerlijk rustig werd en eventjes in gedachten ver weg was van de enorme bouwput in huis.
  Deze geuren gebruik ik in mijn huisDeze geuren gebruik ik in mijn huis

  Portie positiviteit voor de woonkamer

  Voor de Goji Berry geurkaars in mijn woonkamer ben ik nu aan het experimenteren. Deze kreeg ik namelijk cadeau. In eerste instantie is dit niet een geur welke ik zelf zou kiezen, maar toch ben ik blij dat hij sinds deze week op mijn salontafel pronkt. Goji bessen gooi ik regelmatig in mijn ontbijt voor de extra anti-oxidanten. Maar de geur zelf blijkt ook veel goeds te doen voor je gemoedstoestand. De geur van goji bessen geven je namelijk een positief gevoel. In China worden ze ook niet voor niets ‘glimlachbessen’ genoemd. Nu ben ik zelf deels Chinees, maar dit feitje wist ik niet. Deze geurkaars ga ik dan ook zeker vaker geven als verjaardagscadeautje of als cadeau voor iemand die opgevrolijkt moet worden.
  Deze geuren gebruik ik in mijn huis
  Deze geuren gebruik ik in mijn huis

  Win een sfeer make-over door mij!*

  Goed nieuws voor jullie, want ik geef drie sfeer make-overs weg in inspirerende huizen. Ik kom dan bij je langs om je huis extra sfeer te geven met Rituals producten. Als kers op de taart maak ik ook nog eens een binnenkijker van je huis. Kans maken? Doe dan mee met de House of Rituals Tour door mij een mailtje te sturen naar info@interiorjunkie.com o.v.v. ‘Ik doe mee met de House of Rituals Tour’ en enkele foto’s (low res) van je huis (en dan sowieso de woonkamer en slaapkamer). Enne, spread the word!
  De geurstokjes Green Cardamom en Woody Vanilla komen uit de Private Collection van Rituals, net als geurkaars Goji Berry. Stuk voor stuk heerlijke geuren. Leuk om te weten: de komende tijd ga ik meer producten van Rituals uitlichten én hangt hier een hele leuke samenwerking aan. Houd mijn blog dan ook zeker in de gaten voor meer, want ik ga heel veel leuke dingen doen met dit merk. Ben benieuwd wat jullie van deze producten vinden en of jij zelf ook een favoriete geur voor in huis hebt. Laat je het mij hieronder even weten?
  * DE WINNAARS ZIJN AL GESELECTEERD. JE KUNT HELAAS NIET MEER MEE DOEN. 
  * Dit is een inspirerende samenwerking met Rituals. Door samen te werken met merken als deze kan Interior Junkie blijven bestaan. Thanks voor de support!
  ** Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

  5 reacties op “Deze geuren gebruik ik in mijn huis”

  1. Fem schreef:

   Ergens wil ik wel meedoen, want na een verbouwing vanwege een lekkage ben ik best blij met mijn woonkamer.
   Maar onze slaapkamer is meer een kruising tussen “heel erg industrieel” en “help mijn man is klusser” (we begonnen eraan en toen waren we opeens zwanger. Hij staat nu op de to do lijst voor volgend jaar). Dus ik sla toch maar even over.

  2. Martine schreef:

   Ja, ik heb het gedurfd 🙂
   Normaal gesproken doe ik nooit mee aan dit soort actie vanwege de vaste overtuiging dat ik toch niet win.
   Maar nu heb ik toch maar de stoute schoenen aangetrokken omdat ik zo trots ben op onze mooie huis(je).
   En natuurlijk omdat ik gek ben op de Rituals geurkaarsen en -stokjes 😉
   Dus vingers gekruist.

  3. Bo schreef:

   Waar is zijn de potten van waar je pannenkoekenplanten inzitten vind ze super leuk!

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu