Deze duurzame prullenbak misstaat zeker niet in je keuken

Yes, de verbouwing is klaar! Uiteraard is Het Droomhuis nog lang niet af, maar het krijgt wel steeds meer vorm. Mijn keuken is nu stukken groter én kan ik weer eindelijk gebruiken. Uiteraard pronkt er al iets moois in: een matzwarte prullenbak van Brabantia die ook nog eens veel goeds belooft voor het milieu…

Brabantia blijf ik mijn leven trouw. Als kind gooide ik regelmatig mijn troepjes in de retro Brabantia prullenbak van mijn ouders. Toen ik uit huis ging, kreeg ik de retro broodbak mee van mijn ouders die jarenlang pronkte in mijn keuken, totdat ik mijn brood in de vriezer ging bewaren. Nu ik een nieuw huis in Haarlem heb gekocht, en met de verbouwing een prachtige bakstenen muur tevoorschijn kwam in de keuken, kon ik het niet laten om de matzwarte versie van de newIcon prullenbak in mijn nieuwe keuken te plaatsen. Kijk ‘m eens staan!

Deze duurzame prullenbak misstaat zeker niet in je keuken

Deze duurzame prullenbak misstaat zeker niet in je keuken

Troep opruimen in de oceanen

Wist je dat je door het kopen van deze prullenbak je The Ocean Cleanup steunt, een project wat de plastic soep in de oceanen wilt tegengaan door plastic in zee op te ruimen? Dat gebeurt met een slim zuiveringssysteem uitgevonden door een 17-jarige (!) dat in tien jaar tijd de helft van de plastic soep in de Stille Oceaan moet opruimen. Leuk feitje: een prototype wordt op dit moment getest in de Noordzee. Daarnaast draagt deze prullenbak nog meer een steentje bij aan een beter milieu; het is namelijk gemaakt van 40 procent  hoogwaardige gerecyclede materialen én na gebruik is de newIcon prullenbak voor 98 procent recyclebaar. Een super goed initiatief vind ik!

Oh ja, het fijne van deze prullenbak is dat deze zachtjes sluit, een anti-slip onderkant (geen krassen op mijn mooie tegelvloer, dus) en een anti-kantelblok heeft, geurdicht is en in verschillende maten en kleuren te koop is. Vind je matzwart niet zo mooi, dan is de newIcon prullenbak ook te koop in een aantal nieuwe kleurtjes zoals Moss Green, Clay Pink en Daisy Yellow.

Deze duurzame prullenbak misstaat zeker niet in je keuken
Deze duurzame prullenbak misstaat zeker niet in je keuken
Deze duurzame prullenbak misstaat zeker niet in je keuken

* Dit is een inspirerende samenwerking met Brabantia

5 reacties

Pim -

Mooie nieuwe afvalbakken van Brabantia. Ziet er strak uit in jullie interieur, mooi hoor. Muurtje is ook leuk trouwens. Deze afvalbak heeft alleen 1 compartiment toch?

Sanne -

Die groene variant!! Erg leuk en ook fijn om te weten dat ze duurzaam zijn! Nu ben ik heel blij dat onze prullenbak aan vervanging toe is (hihi) Even vriendlief heel lief aankijken! :)

grotepenis -

zeer goed artikel

Roos -

Deze prullenbakken zijn inderdaad erg leuk. Ook tof dat ze verkrijgbaar zijn in zo’n hippe kleuren!

interiorjunkie -

Superleuk zijn ze he? Echt mierzoet. Is mijn vriend wat minder blij mee, vandaar die zwarte variant 😉

Reageer ook