Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

De kunst van het tentoonstellen van je favoriete koffietafelboek - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 01-06-2023

  31 januari, 2019

  De kunst van het tentoonstellen van je favoriete koffietafelboek

  Als er iets is waar ik gek op ben, dan is het wel op koffietafelboeken. Al vind ik het woord ‘koffietafelboeken’ een beetje een understatement. Deze unieke kunstvormen met de meest prachtige foto’s, gedrukt op zorgvuldig uitgekozen papier, zijn heerlijk om doorheen te bladeren en bij weg te dromen.

  Persoonlijke favoriet

  Tijdens het bladeren, probeer ik mij voor te stellen wat de fotograaf met een bepaalde foto of serie heeft willen zeggen. Maar ik kan ook ontroerd raken van bepaalde beelden. Ik kan zeker zeggen dat ik een echte liefhebber en verzamelaar ben met als persoonlijke favoriet ‘Before they pass away’ van Jimmy Nelson.

  De kunst van het tentoonstellen van je favoriete koffietafelboek De kunst van het tentoonstellen van je favoriete koffietafelboek De kunst van het tentoonstellen van je favoriete koffietafelboek

  Hele verzameling

  Er is geen boekenwinkel die ik zomaar voorbij wandel zonder even te gaan snuffelen. Omdat ik inmiddels een behoorlijke collectie heb verzameld, stel ik deze koffietafelboeken graag tentoon in huis. Want zeg nu zelf: hoe mooi is het als je een paar boeken van behoorlijk formaat op bijvoorbeeld je keuken- of salontafel hebt liggen, waar je ongedwongen zomaar even doorheen kunt bladeren?

  Decoratie en ontspanning

  Zo dienen je koffietafelboeken niet alleen ter decoratie (ze hebben niet voor niets vaak de meest prachtige kaften), maar geven ze je ook een stukje ontspanning. Heb je niet zoveel plek op je tafel? Dan kun je ook een paneel op je muur maken, waarin je je boeken rechtopstaand neer kunt zetten. Hoe je het ook doet, show them!

  De kunst van het tentoonstellen van je favoriete koffietafelboek De kunst van het tentoonstellen van je favoriete koffietafelboek

  Beeld credits:

  1 + 3. © Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com via de hometour in het huis van Danique vol tweedehands meubels. 2+4. © Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com via de hometour in het luxe stulpje van Marlot. 5+6. © Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com via de hometour in het knalroze huis van Patrick.

  * Dit is een post uit de oude doos geschreven door Anne en herschreven door mij. 

  anne snoek

  Anne is afgestudeerd interieur- en mediastyliste en een echte creatieve duizendpoot. Naast haar passie voor vormgeving, styling, interieur en lifestyle heeft ze ook een grote voorliefde voor schrijven. Ze houdt van verhalen, zo ook in een interieur. Een interieur moet –naar haar zeggen- spannend, persoonlijk en verrassend zijn. Hoewel ze nog geen eigen huisje heeft, is ze wel al druk bezig met het verzamelen en kopen van allerlei objecten, omdat ze al helemaal weet hoe haar eigen droompaleis eruit gaat zien. Namelijk: een mix van strak en modern en objecten met een knipoog.

  Eén reactie op “De kunst van het tentoonstellen van je favoriete koffietafelboek”

  1. Amy schreef:

   Wauuwww wat gaaf zeg. Ik heb wel een aantal mooie koffie tafel boeken maar helaas geen ruimte. Waardoor ze in een kast staat maar niet staan te pronken. Zo jammer.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu