Close

Geef je interieur een boost met mijn online interieurstyling cursus INTERIORBOOTSCAMP

Danielle won de keuken 'Mepal-morfose' - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • Interior Junkie

  06-07-2022

  10 augustus, 2018

  Danielle won de keuken 'Mepal-morfose'

  Op mijn Instagram kon je je aanmelden voor een Mepal-morfose van je keuken met de slimme bewaaroplossingen van Mepal. Juist ja, een Mepal-morfose! Danielle won, ik reisde af naar Amersfoort met een hele lading bewaardozen én ging aan de slag in haar keuken.

  Mepal is bekend van de handige bewaardozen en wellicht gaat er bij je ouders sneller een belletje rinkelen (althans, mijn moeder wist mij precies te vertellen hoe handig Mepal in de keuken is). Ik kende het eerlijk gezegd alleen van vroeger; mijn ouders hadden de bewaardozen in huis, allemaal netjes geordend in hun keukenlades en keukenkastjes.
  Mijn keuken daarentegen ziet er wellicht heel netjes uit van de buitenkant (en ik moet eerlijk zeggen: die bakstenen muur trekt uiteraard meteen alle aandacht), van de binnenkant is het één grote chaos. Daarom beterde ik mijn leven, ging eindelijk eens mijn keukenkastjes ordenen met Mepal én gaf ik via Instagram een ‘Mepal-morfose’ van je keuken weg. Het liep storm.

  Danielle won de keuken 'mepalmorfose'

  Danielle’s keuken voor de metamorfose

  And the winner is…

  Danielle was uiteindelijk de gelukkige winnaar en terecht. In haar keuken pronkt een een two-tone muurtje, waarvan het onderste deel van krijtverf is. En meteen wordt duidelijk dat dit ook het domein van hun viervoeter Dobby is. Met de Mepal-morfose kregen haar brokjes en snoepjes in de Omnia bewaardozen een mooi plekje in de zwarte stalen kast. Fijn ook, want deze bewaardozen houden je eten langer vers, ze zijn makkelijk te sluiten én je kunt ze handig stapelen.
  Het leuke van deze bewaardozen is dat ze gezien mogen worden. En met hun zwarte kleurtjes matchten ze mooi in de kast én bij dat krijtverf muurtje. Dobby had geluk: haar bakjes werden vervangen door zwarte Cirqula mulitkommen: zonder deksel kunnen ze ook door als drinkbakje. Een tip: als je ze niet gebruikt als drinkbakje kun je er ook eten in bewaren en/of meenemen naar je werk. Ze sluiten namelijk perfect en ze lekken niet.
  Danielle won de keuken 'mepalmorfose'Danielle won de keuken 'mepalmorfose'

  Je eigen moestuintje

  Een paar plankjes hoger stylede ik nog meer Omnia bewaardozen voor andere snoepjes (dit keer niet voor Dobby), pasta en meel (FYI: Danielle bakt regelmatig haar eigen glutenvrije brood). Als kleurenpalet koos ik voor Nordic Green, Nordic Black en Nordic White, omdat het mooi matcht met de zeegroene muur en die vintage-like prullenbak. Als kers op de taart stylede ik de kast af met leuke Mepal kruidenpotjes. Onmisbaar in een keuken is natuurlijk je eigen kruidentuintje.
  Danielle won de keuken 'mepalmorfose' Danielle won de keuken 'mepalmorfose'
  Danielle won de keuken 'mepalmorfose'

  Ook het keukenlaatje kreeg een make-over

  Je kent het wel: je keukenla is één grote zooi met alleen maar losse verpakkingen. Soms plak je iets dicht met een plakstrip of gebruikt net als ik een wasknijper. In het ergste geval knabbelt er een muis aan de verpakkingen (gebeurde bij mij regelmatig toen ik nog in Amsterdam woonde). Niet ok.
  Danielle’s keukenla kreeg van mij een make-over met de Modula bewaardozen. Ze zijn zo ontworpen dat ze precies passen in je keukenla (maar écht!). En dat is natuurlijk fijn, want alles ziet er dan perfect geordend uit. Ik was helemaal in mijn sas en het was niet eens mijn eigen keuken…

  Danielle won de keuken 'mepalmorfose'

  De keukenla voor de Mepal-morfose


  Danielle won de keuken 'mepalmorfose'

  De keukenla na de Mepal-morfose


  Danielle won de keuken 'mepalmorfose'

  Metamorfose #3: dé koelkast

  Nu heb ik weinig koelkasten van binnen gezien waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Vaak is het één grote chaos. Zo ook in de koelkast van Danielle (sorry…). Nu moest door haar koelkast sowieso even flink de bezem, dus die bewaardozen waren meer dan welkom.
  Ik stylede hier de Cirqula multikommen, omdat deze speciaal voor eten is wat je in de koelkast bewaart. Je eten blijft er namelijk langer in vers omdat ze 100 procent luchtdicht en hygienisch zijn. Ik koos uiteraard voor een bonte mix aan multikommen en koelkastdozen, juist ook omdat de koelkast pastelgroen (!) is.

  Danielle won de keuken 'mepalmorfose'

  De koelkast voor de Mepal-morfose


  Danielle won de keuken 'mepalmorfose'

  De koelkast na de Mepal-morfose


  Danielle won de keuken 'mepalmorfose' Danielle won de keuken 'mepalmorfose'

  Last but not least: het hoekje bij het raam

  Dit heerlijke zonnige hoekje met vensterbank is ideaal om de rest van de bewaaroplossingen te stylen. Nu had Danielle in de keuken al veel ingrediënten bewaard in potten. Deze verving ik voor de Omnia bewaardozen die makkelijk te stapelen zijn waar onder andere koffiebonen, thee, rijst en muesli zit. In de Cirqula multikommen kun je bijvoorbeeld weer koekjes doen. Door de kekke kleurtjes mogen ze best gezien worden, toch?
  Tot slot stylede ik het af met afvalbakje Calypso (altijd handig om te hebben op je aanrecht), een dienblad inclusief Conix schaaltjes en wederom de kruidenpotjes.

  Danielle won de keuken 'mepalmorfose'

  Het hoekje voor de Mepal-morfose


  Danielle won de keuken 'mepalmorfose'

  Het hoekje na de Mepal-morfose


  Danielle won de keuken 'mepalmorfose' Danielle won de keuken 'mepalmorfose'
  Danielle won de keuken 'mepalmorfose'

  Ook enthousiast geworden van deze shoot?

  Ik vond het super leuk om Danielle blij te maken met deze hele lading bewaardozen en keuken accessoires. Volgens mij kan ze er voorlopig wel even mee door.  Danielle: “Het eindresultaat ziet er zo netjes geordend uit. Ik miste de ruimte in mijn keuken om alles kwijt te kunnen. Kastjes zitten zo snel vol en ik wil niet alles zichtbaar op het aanrecht hebben staan in die lelijke verpakkingen. Nu staat alles er mooi bij. De kleuren vind ik vrolijk, maar niet te hysterisch. Mijn favoriete item? Ik was op slag verliefd op de Nordic Green kruidenpotjes!”
  Alle Mepal bewaardozen zijn geschikt voor de vaatwasser, sluiten perfect af en zijn in meerdere kekke kleurtjes verkrijgbaar. De Cirqula kommen kunnen trouwens ook in de vriezer, magnetron en koelkast.  Meer zien uit de collectie bekijk dan de website van Mepal.
  Heel benieuwd wat je van de Mepal-morfose vindt van Danielle’s keuken. Laat je het even weten?
  * Dit is een inspirerende samenwerking met Mepal. Door samen te werken met merken kan Interior Junkie blijven bestaan. Thanks voor de support. 

  2 reacties op “Danielle won de keuken 'Mepal-morfose'”

  1. Chantal schreef:

   Ooooh die voerbakjes!! ? wat een super stijlvolle oplossing. Dit wil ik ook voor onze Bodhi! Mag ik vragen waar die standaard vandaan komt waar de bakjes op staan?

   • Danielle Olofsen schreef:

    Hoi, sorry voor de late reactie! Deze houders heb ik bij de intratuin gekocht. Het zijn officieel plantenpot verhoger, je hebt ze in meerdere maten en soorten. De oude bakjes die erin zaten zijn uiteraard vervangen voor Mepal bij deze Mepalmorfose 😀

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu