Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Coole tegels gespot in de keuken van tv-kok Danny Jansen - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 30-11-2023

  7 mei, 2018

  Coole tegels gespot in de keuken van tv-kok Danny Jansen

  Onlangs reisde ik af naar Geertruidenberg om de keuken van tv-kok Danny Jansen, bekend van 24Kitchen, te fotograferen. Het gerucht ging namelijk dat er prachtige tegels te spotten zijn. Die wilde ik natuurlijk met eigen ogen bekijken in zijn keuken. Of zoals hij zo mooi verwoordt: “écht het hart van ons huis”.

  Na één stap over de drempel werd ik al direct naar de keuken getrokken. De diepgroene metrotegels versus de honingraat tegelvloer van Designtegels zijn niet te missen. Net als de ontzettend groene tuin trouwens waar veel bamboe in staat. “Het is net een sawa,” grapt Danny. Maar vandaag waan ik me gewoon in Brabantse sferen, want wat een feest: de worstenbroodjes staan al voor me klaar!

  Door oude meuk heen kijken

  Danny woont samen met zijn vriendin Patricia en dochtertje Jones sinds vorig jaar december in een prachtig oud pand in hartje Geertruidenberg. Of er het een en ander is verbouwd aan het pand? Uhm… wat niet? “De ruimte was oud en vies, echt oude meuk,” aldus Danny. “We sloopten er alles uit en stripten het volledig, zodat we met een leeg canvas konden beginnen.” Een voordeel voor als je bezig wilt met je droomkeuken; Danny kon namelijk een keuken geheel naar eigen smaak ontwerpen. En dat is fijn als je je bedenkt dat hij voor zijn werk dagelijks in deze keuken staat te koken.

  Coole tegels gespot in de keuken van tv-kok Danny Jansen

  Zwak voor diepgroene tegels

  Als tv-kok had Danny natuurlijk een aantal eisen: zo moest er een ruime keuken komen en eentje waar functionaliteit voorop staat. “Als kok wil je natuurlijk alles binnen handbereik hebben, daarnaast neem ik programma’s op in deze keuken én laat ik al het beeld voor mijn boeken in deze keuken fotograferen. Het dakraam, waar een zee aan licht naar binnen valt, is dan ook ideaal. Is er teveel zonlicht, dan leggen we er van bovenaf gewoon een doek op.”

  Naast een ruime keuken waar Danny voor zijn kookkunsten alles binnen handbereik heeft, moest zijn kookdomein natuurlijk ook mooi zijn. “Vooraf was ik als een malle aan het pinnen op Pinterest,” aldus Danny. “Toen kwam ik er al snel achter dat ik mijn favorieten had: diepgroene tegels, koper en messing en zwart. Al deze elementen komen terug in deze keuken; de handgrepen zijn messing, net als de kraan, de lamp boven het kookeiland is koper, de hoge kasten zijn zwart en de diepgroene tegels van Designtegels zijn niet te missen. Vooral dat zwarte vond ik wel gedurfd, maar ben er uiteindelijk erg blij mee.”

  Coole tegels gespot in de keuken van tv-kok Danny Jansen

  Coole tegels gespot in de keuken van tv-kok Danny Jansen Coole tegels gespot in de keuken van tv-kok Danny Jansen

  Super handige tip

  Dat er tegels in de keuken moesten komen, stond al vast nog voordat Danny aan het pinnen sloeg. “Ik vind dat gewoon heel erg mooi om tegels achter de wasbak te hebben.” Maar Danny zou Danny niet zijn als hij geen vooruitziende blik heeft. “De tegels bevestigden niet direct tegen de muur, maar tegen een houten plaat. Mochten we uiteindelijk uitgekeken raken op deze groene tegels, dan hoeven we alleen de plaat te verwijderen en dus niets te slopen.” Kijk, van deze oplossing had ik zelf nog nooit gehoord, maar is uiteraard ideaal. Net als de frontjes trouwens; die kun je makkelijk over een tijdje vervangen voor nieuwe in een andere kleur. Slim. In deze tv-kok zit duidelijk een ‘interior junkie’ verscholen.

  Coole tegels gespot in de keuken van tv-kok Danny Jansen

  Coole tegels gespot in de keuken van tv-kok Danny Jansen

  Niet alleen de keuken kreeg een flinke touch up

  Wat wel permanent in de keuken zit, is de mozaïek tegelvloer gemaakt in honingraatvorm. “Ik zag deze tegelvloer ooit eens in een restaurant en was meteen verkocht. Toch vond ik het lastig, want ik was bang dat het te druk was. Gelukkig is dat niet het geval door de lichte tint. Het oogt rustig. Daarnaast zie je er ook geen vuil op, handig in een keuken waar veel gekookt en geknoeid wordt.”

  Het leuke is dat deze mozaïekvloer naar de woonkamer wordt gebroken door een messing plint, zodat de overgang naar de vloer heel cool gedaan is. Ook leuk: Danny heeft deze mozaïek tegels ook in het toilet en de hal laten leggen.

  Coole tegels gespot in de keuken van tv-kok Danny Jansen

  Coole tegels gespot in de keuken van tv-kok Danny Jansen Coole tegels gespot in de keuken van tv-kok Danny Jansen

  Coole tegels gespot in de keuken van tv-kok Danny Jansen

  Coole tegels gespot in de keuken van tv-kok Danny Jansen

  Hete kip & croissantjes

  Hoewel de kookboeken op de plank anders doen vermoeden, kookt hij het liefst Indisch. “Maar eerlijk gezegd eet ik dat het liefst bij mijn ouders. Mijn vrouw en ik koken vaak waar we zin in hebben en dat kan heel divers zijn. Van Indisch tot aan Frans en tegenwoordig eten we ook steeds vaker vegetarisch. Het liefst maak ik hete kip maar daar zijn mijn vrouw en dochtertje niet zo weg van, haha.” Wat Danny ook heerlijk vindt aan zijn nieuwe keuken is de geur van croissantjes die hem menig ochtend uit bed trekken. “Voor het programma Koffietijd moest ik vaak om 6.00 uur ‘s ochtends weg. Normaliter sta je dan niet vrolijk naast je bed, maar nu we een oven met timer hebben, zijn de croissantjes al afgebakken nog voordat ik uit bed stap.”

  Of Danny nog wensen heeft? “Een harmonicadeur naar de tuin én een indoor barbecue, maar dit laatste kreeg ik er bij Patricia niet doorheen. Dan zegt ze: ‘doe twee stappen naar buiten en daar staat al een barbecue’. Dus ja, dat blijft dus even bij dromen…”

  Coole tegels gespot in de keuken van tv-kok Danny Jansen

  Ook zulke mooie tegels in huis?

  Alle tegels uit Danny’s keuken komen van Designtegels. Super inspirerend! Wil je meer weten over deze tegels voor in huis, check dan de website van Designtegels. Meer weten over Danny? Hij heeft een zeer vrolijke site! Heel benieuwd wat jullie van Danny’s keuken vinden. Check ook even mijn Instagram, want ik geef een heel leuk boek van Danny weg…

  Lees ook deze posts die ik eerder schreef over deze bijzondere tegeltjes:

  Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

   

  * Dit is een inspirerende samenwerking met Designtegels. Door samen te werken met merken kan Interior Junkie blijven bestaan. Thanks voor de support. 

  2 reacties op “Coole tegels gespot in de keuken van tv-kok Danny Jansen”

  1. Brigitte schreef:

   Hi Elisah!! Weet jij heel toevallig waar zijn kraan van is?

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu