Chaos in mijn hoofd? Tijd om te relaxen

We zijn tegenwoordig altijd maar druk, druk, druk. Tijd om te relaxen en te ontspannen is er dan ook vaak niet bij. Toch is relaxen en ontstressen belangrijk voor je lijf. Maar als het een chaos in huis is, is het een chaos in mijn hoofd. Ik deel vijf tips om echt te relaxen in huis.

Een opgeruimd huis

Na een lange en drukke dag is het heerlijk om thuis te komen en op de bank neer te ploffen. Maar als mijn huis een bende is, dan is de rust ver te zoeken. Een opgeruimd huis zorgt bij mij voor rust in mijn hoofd. Plan voor jezelf een vast schoonmaakdag in en creëer vaste plekken voor je spullen. Kasten met laden of deuren zijn dan ook een pré. Je kan er alles in verstoppen, niemand die het ziet.

Geuren

Een lekkere geur in huis helpt bij de ontspanning. Geurkaarsen of – stokjes zijn hiervoor een perfecte oplossing. Let op! Neem niet een geur waar je snel op bent uitgekeken.

Geurkaars Hema

Beeld: Carina

Kleuren

Wist jij dat er kleuren zijn die je direct een ontspannen gevoel geven? Kies voor pastel kleuren, aardetinten of blauw nuances om jouw relaxhoek het juiste sfeertje te geven. Voor het plafond blijven wit en beige ideaal voor optimale ontspanning.

Zacht comfort

Comfort is ontzettend belangrijk. Een fauteuil of bank moet niet alleen goed bij je interieur passen, maar ook goed zitten of liggen. Een hoekbank bijvoorbeeld heeft meerdere functies en is daarom zeer geschikt om op te relaxen. Voeg een aantal zachte kussens toe en je wil nooit meer van die bank af.

Mijn nieuwe roze fauteuil: zo blij mee

Beeld: Interior Junkie/Elisah

Natuur in huis

Haal de natuur in huis. Goed daglicht is echt een must om te relaxen. Open je gordijnen en laat de zon in huis schijnen. Naast daglicht zijn ook planten goed voor extra ontspanning. Zet verse bloemen of planten in jouw relax hoek. In combinatie met de zachte kleuren, geuren en kussens kom jij zeker tot rust in jouw huis.

Relax, refresh and recharge!

carina

Carina is een content creator met een passie voor lifestyle, interieur en fotografie. Tijdens haar studie Communication and Multimedia Design lanceerde zij haar eigen Instagram pagina @flatlay.your.day, waar ze de leukste flatlay kiekjes deelt. Met haar grote liefde voor interieur en dan vooral vrolijke woonaccessoires weet zij iedere keer te verrassen. Voor Interior Junkie fotografeert ze de leukste interieur items en schrijft ze inspirerende artikelen waarin zij haar passie, ideeën en ervaringen deelt omtrent interieur.

Reageer ook