Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Casablanca: lunchen bij La Sqala - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 11-12-2023

  18 juni, 2013

  Casablanca: lunchen bij La Sqala


  Verborgen achter een stenen 18e eeuwse bastion in Casablanca schuilt La Sqala, waar je in de sprookjesachtige binnentuin heerlijk Marokkaans kunt eten.

  Tijdens mijn trip naar Casablanca stond uiteraard ook een bezoek aan een typisch Marokkaans eettentje op de planning en – volgens de kenners – moest ik zeker een tafeltje reserveren bij La Sqala. Aan de buitenkant van de bastion heb je in eerste instantie geen flauw idee wat voor sprookjesachtige binnentuin, inclusief vijver, kleurrijke bomen en prachtig mozaiek, achter de hoge, dikke muren schuilgaat. Ik was dan ook zeer verrast toen ik de poort eenmaal binnen ging en me waande in een oase van rust. Het geroezemoes van het leven buiten de muren, inclusief de drukke autoweg, was in één klap weg. Hier kon ik de komende uren wel vertoeven.
  Bij La Sqala bestel je verse fruitsapjes, mierzoete Marokkaanse (munt)thee, een typisch Marokkaans ontbijt, verschillende tajines en vis- vlees en vegetarische gerechten, frisse salades. Naast de binnentuin kun je bij La Sqala ook binnen zitten.
  Je vindt La Sqala aan de Blvd des Almohades in Casablanca. Let wel: de menukaart is in het Frans dus zet je wifi aan voor Google Translate..


  Hotspot tip:

  © Elisah Jacobs

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu