BOTERHAM met pindakaas

BOTERHAM is het eet-drink-shop initiatief van ex-musicalster Manon Novak die je vindt in Amsterdam Oost, tussen de Wibautstraat en het Oosterpark. De gouden regel? Geen poespas!

Manon speelde o.a in Les Miserables, Wicked, Hello Dolly maar kwam er na elf jaar touren achter dat ze toe was aan een nieuwe creatieve uitdaging én een vaste standplaats. Wat ze wilde? Gewoon lekkere boterhammen met beleg verkopen in een winkel waar je tijdens je lunch of koffiepauze ook meteen de leukste woonaccessoires vindt. Eten en woonspullen: best of both worlds, dus.

Zo verkoopt BOTERHAM woonaccessoires van het Nederlandse merk HK Living, maar vind je ook merken uit België, Denemarken en Marokko. Uit dit laatste land nam eigenaresse Manon wasbakken en koperen schalen mee die in de winkel verkrijgbaar zijn. Trek gekregen? Favoriet onder de klanten is Lisa’s Eiersalade, gemaakt door Manon’s schoonzusje. Maar ook Oma’s Arretjescake, de biologische kazen, ossenworst met makreelmousse en de oer-Hollandse boterham met pindakaas zijn ook zeker de moeite waard.

BOTERHAM vind je in de Andreas Bonnstraat 2 in Amsterdam.

Beeld via BOTERHAM

Reageer ook