Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

De bosdieren babykamer van Carla uit Sliedrecht - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 31-05-2023

  De bosdieren babykamer van Carla uit Sliedrecht

  Carla woont samen met haar man Peter en dochters Nora en Abbey in Sliedrecht. De babykamer van haar pasgeboren dochter is geïnspireerd op het bos. De bosdieren babykamer zit dan ook vol als beren en herten. Zelf ging ze ook aan de slag met een aantal DIY projecten én staat er een rommelmarktvondst om van te smullen…

  Carla en haar man vielen op dit huis omdat het veel mogelijkheden bood om het geheel naar eigen smaak te verbouwen. Dat deden ze dan ook vol enthousiasme, ook toen Carla sneller zwanger werd dan verwacht. Gelukkig was de grote verbouwing al klaar, maar stonden er nog wel wat projecten gepland. “Zo werd de zolder geïsoleerd, zodat we veel spullen in de ruimte waar de babykamer zou komen, hadden staan,” vertelt Carla. “Die moesten dan ook zo snel mogelijk terug. Maar ja, eerst moest de zolderverbouwing af. Grappig genoeg waren we bij mijn eerste zwangerschap in ons vorige huis ook aan het verbouwen om slimmer om te gaan met de ruimte. Dus we waren wel wat gewend. Ook toen daar nog een lekkage bij kwam. Dan huur je een steiger om alles te fixen en denk je: joh, laten we ook maar meteen de buitenkant schilderen. Je bent gewoon extra druk, omdat je weet dat er een tweede komt. En ja, nesteldrang speelt dan ook mee.” Toen Abbey eenmaal geboren was, waren alle grote projecten in huis gelukkig af.

  Bosdieren babykamer: botanisch versus bosrijk

  Carla’s idee voor de bosdieren babykamer begon al toen ze de zwangerschapstest in haar handen had. “Vanaf dag één begon ik in mijn hoofd met het inrichten van de babykamer,” aldus Carla. “Ik had twee thema’s in mijn hoofd: de ene was ‘botanisch’, de andere was ‘bosdieren’.” Die laatste werd het, maar pas nadat Carla de berensticker online zag. “Die moest ik hebben, ik vond ‘m zo leuk. Van daaruit werkte ik verder en kwamen er steeds meer bosdieren bij in deze babykamer, zoals als herten en dus ook het bomenbehang, waar mijn man in eerste instantie niet zo blij mee was. Hij vond het te druk, maar is er achteraf wel erg blij mee.”

  Blauw voor een meisje

  Carla en haar man wilden niet weten of ze een jongetje of meisje zouden krijgen, dus hielden ze het kamertje zo neutraal mogelijk. Carla: “Veel dachten dat we een jongetje kregen, omdat de muur donkerblauw is, maar dit vond ik gewoon de beste tint bij de manenlamp en de sterrenstickers op de muur staan. Dat blauw past perfect bij een sterrenhemel.” De gele tint ‘wijt’ Carla weer aan de “okergele fase waarin ik nu zit”. Carla: “Daarnaast versterken beide kleuren elkaar.” De berensticker in deze bosdieren babykamer vormde dus de basis voor deze babykamer, eentje die ze zelf nog een beetje pimpte door het op foambord te plakken. “Zo komt de beer wat meer naar voren, maar zorgt het er ook voor dat ik nog kan schuiven in dit kamertje vol bosdieren.” Of zij en haar man ook echte bosmensen zijn? Carla: “Niet echt, wij zijn meer bankmensen, haha.”

  Rommelmarktvondst

  Niet alleen de sterrenhemel vormde de inspiratie voor de blauwe tint, ook de tweedehands kist met messing accenten. Dit blijkt een jaloersmakende rommelmarktvondst uit Frankrijk. “We gingen naar Frankrijk op vakantie dus huurde ik voor een keertje een busje om ook meteen wat spullen te kopen. Even kijken of ik de huur van de bus kon terugverdienen met de verkoop ervan in Nederland. Alleen hield ik alle spullen toch, omdat ik ze zo mooi vond.” De kist zelf tikte Carla op de kop voor amper €25. Jarenlang fungeerde het als salontafel, tot twee weken voor deze babykamer tour. “Ik maakte er wieltjes onder en bevestigde er haakjes in. Klaar ben je!” Het is trouwens niet de enige kist in huis. In de kamer van haar oudste dochter pronkt er ook eentje, die ooit fungeerde als haar schoenenkast.

  Liefde voor kringloopwinkels

  Dat Carla een liefhebber is van tweedehands spullen is duidelijk. Ze hopt regelmatig naar de kringloop, het liefst in België. “Antwerpen is voor ons dichterbij dan Amsterdam. En maar goed ook, want rondom deze stad heb je vijf kringloopwinkels met veel mooie spullen. Daar scoor je nog eens een oud schoolbankje voor een tientje. Je kunt nog zoveel nieuws kopen voor in de babykamer, maar eigenlijk gaat er niets boven spullen met een verhaal.”

  Creatief met stof

  In deze bosdieren babykamer zijn nog veel meer DIY projecten te vinden. Zo maakte Carla de mobiel zelf van stukken stof: de ene blijkt van een oud dekbedovertrek, de andere stof is gekocht bij Kwantum. Carla: “Mijn man is ook erg handig, dus hij heeft weer de houten latjes gemaakt. Van de gele stof maakte ik trouwens ook een druppelvormige kussen wat ook meteen een muziekje heeft.” Dat laatste sneed ze uit een konijnenknuffel. “We noemden het ook echt ‘de operatie’, haha.” Of we het allemaal bij haar kunnen bestellen? “Ik sta er wel voor open hoor, dus je kunt altijd een berichtje achterlaten. Wie weet…”

  De babykamer vol bosdieren van Carla uit Sliedrecht

  Dromerige radiatorombouw

  Tot slot spot ik een radiatorombouw met sterretjes, ook gemaakt door Carla en haar man. “Dit is een jaren 70 huis met draken van verwarmingen. Die moesten dus worden weggewerkt. Ik heb zelf nog met een dikke buik de sterretjes eruit gezaagd, iets wat ik trouwens niet aanraad hoor, want het was ontzettend veel werk. Maar ja, nesteldrang, he? Alles moest gewoon af.” Of ze het ook maak voor anderen? Carla: “Nee, dit ga ik nooit meer doen, maar ik heb wel de werkbeschrijving.”

  Driejarig project

  Een van de meest dierbare items staat dan weer in haar slaapkamer: het rotan wiegje van Rohé. Carla: “Daarin zit een zelfgemaakt dekentje waar ik maar liefst drie jaar over heb gedaan. Maar hij is af!” Nog meer dierbare items zijn de Abbey Road plaat uit 1978 die haar vader kocht.

  Haar meest favoriete hoekje in deze bosdieren babykamer is volgens Carla als vragen wie haar favoriete kind is. “Als ik dan toch moet kiezen, dan is het die met de hutkoffer, lockerkast en berensticker. Het is dan ook de hutkoffer waar ik het meest trots op ben, omdat ik die zelf heb gepimpt door hem om te bouwen als kastje.” Veel schuiven doet ze niet in dit kamertje, hoewel ze in die van oudste dochter Nora naar eigen zeggen wel tien keer is gaan schuiven. “Dit kamertje is echt af, hoewel ik die linnen hemeltjes ook prachtig vind, maar ik vrees dat dat teveel wordt voor in deze babykamer, dus voorlopig blijft het zoals het is.”

  De babykamer vol bosdieren van Carla uit Sliedrecht
  “In onze slaapkamer staat de rotan wieg van Rohé met een zelfgemaakt dekentje.”

  Videotour van deze bosdieren babykamer:

  Zelf ook een interior junkie proof babykamer?

  Na mijn verlof ga ik weer nieuwe babykamers fotograferen en filmen rondom de Randstad en Zwolle. Wil jij je babykamer aanmelden, stuur dan vijf low res overzichtsfoto’s van het kamertje naar info@interiorjunkie.com o.v.v. Interior Junkie proof babykamer inclusief je woonplaats.

  Bekijk hier de vorige babykamer tours:

  Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

  De babykamer vol bosdieren van Carla uit Sliedrecht

  2 reacties op “De bosdieren babykamer van Carla uit Sliedrecht”

  1. Karlijn schreef:

   Prachtig! Zou er zelf ook wel willen slapen 🙂

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu