Binnenkort verhuizen? Check deze top 10 aan verhuistips

Hoera! Je hebt je droomhuis gekocht en gaat binnenkort verhuizen. Maar waar moet je beginnen? Soms zie je door alle bomen het bos niet meer en stapelen de verhuisdozen zich maar op.  Ook financieel is er veel te regelen. Met deze gouden tips zit je sneller én relaxter in je droomhuis dan je denkt..

Helse verhuizing

Ik weet nog wel toen ik ging verhuizen van Het Huurhuis naar Het Grote Mensen Huis; een week van tevoren begonnen mijn vriend en ik met het inpakken van de verhuisdozen, vriendlief ronselde een aantal sterke vrienden, we huurden een enorme bus en binnen een dag was alles over. Omdat we van één naar drie en vier hoog verhuisden én er naast de volledige inboedel ook nog eens onze nieuwe houten vloer naar boven gesjouwd moest worden, was iedereen (vooral de mannen) kapot, liep ik twee weken met spit rond en zat ik maandenlang in een huis vol verhuisdozen..  Maar wat was ik blij met mijn nieuwe huis!

Ga jij ook binnenkort verhuizen? Check dan onderstaande gouden tips om je verhuizing vlekkeloos te laten verlopen.

1. Begin ruim van tevoren met De Grote Opruiming

Een verhuizing is hét ideale moment om heel veel zooi in huis weg te gooien. Zo werkte ik in een half jaar tijd vijftig verhuisdozen weg. Het enige nadeel? Dit deed ik dus in het nieuwe huis. Het had mij zoveel moeite (en ruimte) gescheeld als ik al spullen meteen had weggegooid in het oude huis.

2. Organiseer een garage sale

Weggooien zonde? Verkoop dan je spullen. Houd bijvoorbeeld een garage sale onder vrienden, familie en buren en haal zo weer geld op voor nieuwe spullen voor in huis. Dit is ook beter dan je spullen verkopen op een rommelmarkt want ook hier moet je veel sjouwen. Best handig want nu komen de kopers naar jou toe.

3. Speel zelf de binnenhuisarchitect

Maak een plattegrond van je nieuwe huis (op schaal) en sla ‘m op op je mobiele telefoon. Kom je toevallig dé ideale bank tegen dan kun je direct kijken of dit prachtexemplaar daadwerkelijk in je zithoek past. Dat scheelt weer een ritje naar huis om te meten om vervolgens wéér naar de desbetreffende woonwinkel te gaan.

4. Check je inboedelverzekering

Zo’n verzekering is ideaal bij schade in huis door water, brand, diefstal of vandalisme. Een tip is de Aegon inboedelverzekering want als het eens mis gaat in huis en je inboedel blijkt meer waard dan is ingeschat, krijg je gewoon het volledige bedrag vergoed. Een extra tip: check ook of je inboedelverzekering geldt voor schade aan je spullen tijdens het verhuizen. Dit wordt wel eens vergeten; het zou zonde zijn als die ene designlamp de verhuizing niet overleeft..

Binnenkort verhuizen? Check deze top 10 aan verhuistips

5. Maak een overzicht van je nieuwe woonlasten

Als je van huur naar koop gaat, krijg je vaak te maken met meer lasten. Het is altijd fijn om ruim van tevoren te weten hoeveel je er op voor- of achteruit gaat.

6. Bespaar een stijve rug door het inhuren van een verhuisbedrijf

Ik heb hier zeker van geleerd tijdens mijn eerste grote verhuizing. Het kost wellicht wat meer geld dan een aantal sterke vrienden optrommelen maar als je weet dat je helemaal niets zelf hoeft te sjouwen, scheelt je meteen flink veel kopzorgen.

7. Overweeg verzekeringen tegen plotseling dalen van je inkomen

Doordat je bijvoorbeeld zonder werk komt te zitten of je partner overlijdt. Een woonlastenverzekering is bedoeld voor situaties waarin je niet (meer) in staat bent om de volledige hypotheek op te kunnen hoesten. Bij een overlijdensrisicoverzekering krijgen de nabestaanden een bepaald bedrag zodat het weggevallen inkomen wordt opgevangen. Zo kunnen ze tóch blijven wonen hoe ze gewend zijn. En ben je ZZP-er (zoals ik) dan is een arbeidsongeschiktheidsverzekering tegen inkomensverlies door ziekte of een ongeval zeker geen overbodige luxe. Deze vind ik zelf erg belangrijk omdat ik als zelfstandige geen recht heb op een WW-uitkering.

8. Regel je abonnementen op tijd

Zorg dat abonnementen op bijvoorbeeld energie, internet en televisie ruim van tevoren geregeld zijn. Wel zo fijn om meteen wifi te hebben en kiekjes van je nieuwe stulpje te Instagrammen, toch?

9. Bespaar door het Do It Yourself-en

Probeer veel zelf te doen in huis. Met zelf klussen kun je veel besparen. En samen klussen is natuurlijk veel leuker. Trommel wat vrienden op om te verven en beloon ze na afloop met een heerlijk diner. Nog een reden: samen klussen is ook meteen dé ideale relatietest.

Binnenkort verhuizen? Check deze top 10 aan verhuistips

 10. Download de Verhuis App

Zorgeloos verhuizen? Download dan de Aegon Verhuischecklist waar je heel gemakkelijk je verhuizing kunt managen en je meer inzicht krijgt in je verhuiskosten.

* Dit is een inspirerende samenwerking met Aegon zodat alle interior junkies zorgeloos kunnen verhuizen en zonder verrassingen komen te zitten zodat je extra kunt genieten van je nieuwe huis!

Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie

3 reacties

Sanne -

Bedankt voor de tips. Verhuizen kan een helse klus zijn. Hopelijk maken deze tips het voortaan makkelijker.

Sharity -

Wat een goed artikel! Wij hebben net een huis gekocht! Super fijn dit even te lezen als reminder! X

interiorjunkie -

Hey Sharity

Ja, altijd goed om te weten he? Ik begon al meteen met inrichten in mijn huis maar het is natuurlijk ook goed om naar de papieren te kijken 😉

Succes met verhuizen.

X

Reageer ook