Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Binnenkijken in Interior Junkie HQ - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 01-12-2023

  24 augustus, 2015

  Binnenkijken in Interior Junkie HQ

  Hoera! Sinds vorige week zit Interior Junkie HQ op de gracht. De gracht!! Bij #Workmode huur ik een plekje in een voormalige garage waar ooit Theo van Gogh woonde. Waarom het zo fijn toeven is hier? Uhm, het stunning interieur is om te smullen en super inspirerend..

  #Workmode is het initiatief van Emilie Sobels (voorheen mede-oprichter van de succesvolle site Fashiolista) die dit jaar voor zichzelf begon en op een dag tegen dit pand stuitte toen ze er langs liep (minor detail, ze woont zelf in een prachtig grachtenpand om de hoek en ja: dé binnenkijker gaat deze week live!). Ze wist alleen nog niet wat ze ermee moest. “De eigenaar vroeg me wat ik met het pand wilde doen, maar ik had eigenlijk nog geen flauw idee. Pas later kwam ik met het idee om dit pand te verhuren als kantoorplek voor online influencers,” aldus Emilie. Nog voordat ze het wist, werden de eerste plekken al verhuurd en nu zit ze, amper een maand later, tot de nok vol. Blijkbaar is er een enorme vraag naar zulk soort werkplekken. Ikzelf was al een tijdje op zoek, maar kon het gewoon niet vinden. En zie hier, I finally got it (doet nogmaals een vreugdedansje).

  Binnenkijken in Interior Junkie HQ

  Botanisch slash retro en alles er tussenin
  Het interieur in een paar woorden: tropisch (check dat behang), vintage (check de eetkamerstoelen), industrieel (check de koperen kraan in de keuken), retro (SMEG! SMEG! SMEG!), design (check de vlinderstoel) en een tikkeltje Marokkaans (check die kleurrijke kussens!). Maar vooral ook botanisch. Wat een mooie planten staan én hangen er (check de macraméhangers. Emilie gaat in het pand ook een workshop macraméhangers maken organiseren, ik houd jullie op de hoogte). Niks mis met extra veel zuurstof tijdens een productieve werkdag, toch?

  Eindelijk ben ik verlost van de keukentafel. Nu zit ik ook gezellig met meiden uit ‘t vak die allemaal iets in de onlinewereld doen en waarmee je goed kunt sparren qua ideeën, ervaringen kunt uitwisselen en van elkaars netwerk gebruik kunt maken. Daarnaast is het ook super gezellig (hoewel we natuurlijk allemaal kei- en keihard aan het werk zijn). En zo kan het maar zomaar zijn dat een van ons op een middag bedenkt om middenin het pand te gaan hoelahoopen (een van ons heeft haar eigen webshop met hoelahoops voor volwassenen, geniaal!).

  Binnenkijken in Interior Junkie HQ

  De lunchtafel is de oude werktafel van Theo van Gogh, hij woonde ooit in dit pand en heeft deze laten staan. Emilie vond het een bijzonder stuk om te houden, plus het feit dat de kleur grijs-groen heel goed past bij het behang. Het houten bankje aan de lunchtafel is antiek en komt van Binnen&Zoo.

  Zonnige bistroset en enthousiaste toeristen
  Ik vind het vooral fijn om mijn dag te beginnen met een vers gebrouwen bak koffie midden in de zon op de spierwitte bistroset voor de deur en ondertussen kijken naar de boten die voorbij varen op de gracht, lachen naar toeristen die een foto van je willen maken (dat gebeurt regelmatig als je voor de deur zit) en naar bekenden zwaaien die toevallig langs fietsen. Ik heb echt mijn plekkie gevonden en ga voorlopig niet meer weg.

  Afgelopen vrijdag schoot ik een binnenkijker in Interior Junkie HQ. Wil je meer weten over #Workmode check dan het Instagram account en binnenkort gaat ook de website live. De binnenkijker bij Emilie gaat deze week live, dus houd Interior Junkie in de gaten..

  Binnenkijken in Interior Junkie HQ

  In de zithoek pronkt een #Workmode lamp. Emilie kocht ‘m bij Lichtbakken.nl.

  Binnenkijken in Interior Junkie HQ

  De metalen bakken zijn ooit door Philips gebruikt. Emilie vond ze bij Binnen&Zoo. Dat is een hele leuke loods in Haarlem met allerlei brocante items. Michelle is de eigenaresse en reist vaak naar antiekmarkten in Frankrijk waar ze mooie kasten en allerlei snuisterijen meeneemt die ze in haar loods opknapt en een nieuw leven geeft.

  Binnenkijken in Interior Junkie HQ

  Emilie scoorde via Marktplaats deze marmeren platen. Ze kreeg ze uiteindelijk voor niks!

  Binnenkijken in Interior Junkie HQ

  Het bistrosetje vond Emilie op haar zolder tijdens de verhuizing. De vorige bewoners wilden het blijkbaar niet meer en lieten het achter. Ze had het in eerste instantie als tijdelijke setje bij #workmode gezet, maar kreeg zoveel leuke reacties dat ze het niet meer weg doet. Vorige week kreeg ze zelfs de vraag van een voorbijganger of ze alsjeblieft mocht kopen.

  Binnenkijken in Interior Junkie HQ

  De mini-cactussen zijn ook flink vertegenwoordigd op kantoor.

  Binnenkijken in Interior Junkie HQ

  Emilie spotte dit soort kranen op Pinterest en vond na lang zoeken het bedrijf HenkMade, waar Henk deze kranen op maat maakt. Je kunt kiezen uit een heleboel opties en op die manier je eigen kraan customizen. Het is een van Emilie’s (en die van mij!) favoriete elementen bij #workmode

  Binnenkijken in Interior Junkie HQ

  Een gedeelte van alle planten pikte Emilie uit de kas van haar vader. Verder haalde ze het een en ander bij het tuincentrum vandaan.

  Binnenkijken in Interior Junkie HQ

  Dit rieten bankje komt van House Hold Hardware. Zij halen veel spullen uit Marokko.

  Binnenkijken in Interior Junkie HQ

  De limonadetap wordt elke keer gevuld met fruit, ideaal tijdens zomerse dagen. De tap scoorde Emilie op Bol.com.

  Binnenkijken in Interior Junkie HQ

  De vlinderstoel lookalike is van S-Styling, een webshop van interieurstyliste Susanne Hartelo. Zij verkoopt deze vlinderstoelen in verschillende kleuren leer en suède. Het is nog best een puzzel om ’m in elkaar te zetten, want het metalen onderstel wordt als bouwpakket geleverd, maar het resultaat is zo te zien te gek.

  Binnenkijken in Interior Junkie HQ

  Op kantoor drinken we steevast duurzame drankjes als Lemonaid en Chari Tea. Jum.

  Binnenkijken in Interior Junkie HQ

  De verse bloemen zijn ook niet aan te slepen. In de buurt vind je genoeg bijzondere bloemenwinkels. De bureaus zijn op maat gemaakt van steigerhout door Steigerhout Lochem.

  Binnenkijken in Interior Junkie HQ

  Deze groene klapstoelen komen van Quip & Co., een fijne winkel met een heleboel soorten metalen stoelen. Ze komen oorspronkelijk uit India, waar men ze gebruikte bij bruiloften en andere grote feesten. In India is het gebruikelijk om iedereen uit te nodigen die je kent als je gaat trouwen, wat kan resulteren in gigantische bruiloften met wel 10.000 mensen. Daar werd dan gretig gebruik gemaakt van dit soort stoeltjes.

  Binnenkijken in Interior Junkie HQ

  De metalen bakken zijn ooit door Philips gebruikt. Emilie vond ze bij Binnen&Zoo. Dat is een hele leuke loods in Haarlem met allerlei Brocante items. Michelle is de eigenaresse en reist vaak naar antiekmarkten in Frankrijk waar ze mooie kasten en allerlei snuisterijen meeneemt die ze in haar loods opknapt en een nieuw leven geeft.

  Binnenkijken in Interior Junkie HQ

  Een van de stillevens op kantoor. De buffel is van Urban Outfitters.

  Binnenkijken in Interior Junkie HQ

  Groen, groener, groenst.

  Binnenkijken in Interior Junkie HQ

  Overal op kantoor vind je stillevens en ze veranderen elke week..

  Binnenkijken in Interior Junkie HQ

  De knalgroene eettafelstoelen zijn van Old Wood, een winkel helemaal in het noorden in Noord-Holland. Daar staat een gigantische loods met eindeloos veel industrieel spul.

  Binnenkijken in Interior Junkie HQ

  De industriële hanglampen komen van Goeds Goederen, die een te gekke webshop hebben met prachtige spullen. Het meeste wordt uit Oost-Europa gehaald, daar vinden ze dit soort spullen onder andere in Roemeense fabrieken.

  Het groene windlicht is ook van Binnen&Zoo. Het is oorspronkelijk een kroepoek blik die ik ook op Bali spotte.

  Het groene windlicht is ook van Binnen&Zoo. Het is oorspronkelijk een kroepoek blik die ik ook op Bali spotte.

  Binnenkijken in Interior Junkie HQ

  Bij binnenkomst stuit je meteen op de zithoek. Gezelligheid ten top én met mooi uitzicht op de gracht.

  Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie

  4 reacties op “Binnenkijken in Interior Junkie HQ”

  1. Superleuke stek! Geniet volop van je mooie werkplaats, omringd door andere creatievelingen. Ik vind de vlinderstoel heel leuk! x

  2. Rianne schreef:

   Wat een prachtige werkplek! Perfecte sfeer voor inspiratie, zou er zo kunnen werken haha! x

  3. Suzanne schreef:

   Haay, Superleuk! Mag ik vragen waar dat bankje met de kussens erop van is?
   Dankjewel!!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu