Binnenkijken in een voormalige houtopslag

Binnenkijken in een voormalige houtopslag

Roza ging binnenkijken bij Michael en Stef.


Voor deze binnenkijker ging ik langs bij Michael en Stef. Stef studeert fotografie en Michael is bezig met zijn master Bio Informatica. Ze wonen in de voormalige houtopslag van het bedrijf van Michael’s oom. De zolder heeft aardig wat metamorfoses ondergaan voordat zij hier kwamen wonen. In de tussentijd is het ook eens een feestzolder geweest. Over meubels hebben ze zich gelukkig geen zorgen hoeven maken; bijna alles komt bij familie van beiden vandaan, super handig!

Binnenkijken in een voormalige houtopslag

Omdat de beneden verdieping van een andere bewoner is, hebben ze een grote houten trap aan de buitenkant om naar boven te komen, ik ben fan!

Omdat de benedenverdieping van een andere bewoner is, hebben ze een grote houten trap aan de buitenkant om naar boven te komen, ik ben fan!

 

De kleur van de balken stamt nog uit de tijd van de houtopslag, deze kleur hoorde namelijk bij de huisstijl van het bedrijf. De hangmat komt uit het ouderlijk huis van Michael.

De kleur van de balken stamt nog uit de tijd van de houtopslag, deze kleur hoorde namelijk bij de huisstijl van het bedrijf. De hangmat komt uit het ouderlijk huis van Michael.

De keuken hebben ze ook via familie en de barkrukken stonden er al, van toen het een feestzolder was.

De keuken hebben ze ook via familie en de barkrukken stonden er al van toen het een feestzolder was.

Links is een aardewerken puntzak die ze als suikerpot gebruiken, deze hebben ze van de ouders van Michael gekregen, de lamp rechts hebben ze van de ouders van Stef gekregen.

Links is een aardewerken puntzak die ze als suikerpot gebruiken. Deze hebben ze van de ouders van Michael gekregen, de lamp rechts kregen ze van de ouders van Stef.

De verse kruiden in de keuken, klaar om mee gekookt te worden!

De verse kruiden in de keuken staan klaar om mee gekookt te worden.

 

De poef hebben ze van de ouders van Stef gekregen en de dromenvanger heeft Michael 15 jaar geleden op een franse markt gekocht.

De poef kregen ze van de ouders van Stef en de dromenvanger kocht Michael 15 jaar geleden op een Franse markt.

 

Het dressoir heeft Michael helemaal opnieuw geschuurd, het was eerst donker bruin!

Het dressoir schuurde Michael helemaal opnieuw. Het was eerst donkerbruin.

 

De schouw stond al op de zolder maar hebben ze opnieuw geverfd en de vazen komen bij de zus van Michael vandaan. De foto's die links hangen heeft Stef gemaakt, ben je benieuwd wat Stef nog meer voor foto's maakt? Zijn werk is te zien op www.witteruimte.nl

De schouw stond al op de zolder maar hebben ze opnieuw geverfd en de vazen komen bij de zus van Michael vandaan. De foto’s die links hangen maakte Stef zelf.

De gestreepte vis voor is Mitch Connor, rechts onderin is goldeen, en achterin zwemt een blind visje die ze Stevie Wonder hebben genoemd.

De gestreepte vis voor heet Mitch Connor, rechts onderin is Goldeen en achterin zwemt een blind visje die ze Stevie Wonder hebben genoemd.

 

 De vaas links is van de zus van Stef geweest, rechts is een wijnkooi, de gedroogde artisjok heeft Stef ooit voor een foto gebruikt, maar omdat ze hem zo mooi vonden hebben ze hem bewaard.

De vaas links is van de zus van Stef geweest, rechts is een wijnkooi, de gedroogde artisjok gebruikte Stef ooit voor een foto, maar omdat ze hem zo mooi vonden, hebben ze hem bewaard.

 

 De lavendel op het nachtkastje hebben ze zelf geplukt. Onder de balk hebben ze een lichtsnoer bevestigd als extra sfeerverlichting, handig is dat het snoer zelf niet ziet! Zo ziet het er van onder uit

De lavendel op het nachtkastje plukten ze zelf (budgettip!). Onder de balk bevestigden ze een lichtsnoer als extra sfeerverlichting. Handig is dat het snoer zelf niet ziet! Zo ziet het er van onderen uit.

 De kist hebben ze bij Xenos gekocht, rechts zie je een kunstwerk van Michael, door het magnetische veld is er bijna geen wrijving en blijft het stukje heel lang bewegen, het is gebaseerd op het principe Perpetuum Mobile.

De kist kochten ze bij Xenos, rechts zie je een kunstwerk van Michael. Door het magnetische veld is er bijna geen wrijving en blijft het stukje heel lang bewegen, het is gebaseerd op het principe Perpetuum Mobile.

 Op het balkon laat Michael met trots de plant zien waar hij goed voor gezorgd heeft, en dat is te zien,  want hij bloeit nogsteeds!

Op het balkon laat Michael met trots de plant zien waar hij goed voor gezorgd heeft, en dat is te zien, want in deze koude herfst bloeit hij nog steeds!

Ben je benieuwd wat Stef nog meer voor foto’s maakt? Zijn werk is te zien op www.witteruimte.nl.

Nog meer binnenkijkers van Roza:

Beeld © Roza Schous

Roza studeert fotografie aan de Willem de Kooning Akademie in Rotterdam en verzamelt dingen. Haar grootste hobby is dan ook het afstruinen van kringloop winkels en rommelmarkten om zo unieke dingen te vinden voor in haar huis. Ze woont sinds kort in Rotterdam en is de stad dus nog volop aan het ontdekken, de leukste hotspots zal ze natuurlijk delen op Interior Junkie.

Lees hier meer over Roza en haar woonverslaving.

Reageer ook