Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Binnenkijken in de studentenkamer van Macy - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 04-10-2023

  Binnenkijken in de studentenkamer van Macy

  Het oproepje voor Interior Junkie proof studentenkamers was een hit! De mailbox stroomde vol. Macy trapt de reeks af met haar gezellige studentenkamer van 18m2. Ze woont in Breda en gaat binnenkort verhuizen. Daarom nog net op de valreep haar studentenkamer fotografeerd. Kom binnenkijken bij haar…

  We reisden af naar Breda, voor ons een hele wereldreis, en gingen daar langs bij Macy. Ze is laatstejaars student Toerisme met een liefde voor interieur en schrijven. Ze gaat binnenkort verhuizen uit Brabant, dus we komen net op tijd om haar mooie studentenkamer te fotograferen.

  Macy is zelf ontzettend blij met haar kamer en ik geef haar groot gelijk. Wat ze zo leuk vindt, is hoe ze haar kamer inrichtte. “Ik hou van veel prullen en verzamelde de afgelopen jaren van alles, zoals tweedehands meubelen van de kringloop. Maar ook kreeg ik veel van vrienden en familie. Zo creëerde ik echt m’n eigen stijltje.” Wat is dan precies haar stijl? “Dat vind ik moeilijk om te zeggen. M’n kamer is wit en bevat veel neutrale tinten, dus aan de ene kant een beetje Scandinavisch, maar mijn studentenkamer bevat het ook weer veel vintage, kleurtjes en planten. Ik denk dat mijn studentenkamer niet per se één bepaalde stijl heeft, maar een mix van stijlen is. Soms is dat wel lastig te combineren, omdat ik dan van alles wat wil.”

  Binnenkijken in de studentenkamer van Macy

  “Mijn studentenkamer. Ik koos bewust voor een witte vloer zodat het ruimer oogt. Het bed is van IKEA en nam ik over van de vorige bewoner. Het nachtkastje is van Leen Bakker. De kussens op het bed kocht ik bij Primark.”

  Binnenkijken in de studentenkamer van Macy

  “Het rotanstoeltje is van mijn oma geweest. Het schapenvachtje is van IKEA. De poster boven mijn bed is van Karakterprints.”

  Budgetproof studentenkamer

  Macy vertelt ons dat ze haar studentenkamer budgetproof inrichtte. Ze was net terug van een reis door Australië, dus veel geld had ze niet te besteden. “M’n kledingkast kostte bijvoorbeeld €10 en m’n ladekast €20, beide van Marktplaats. De tafel en eetkamerstoelen kreeg ik en heb voor zo’n €80 aan servies etc. bij de Action gekocht, maar daar hield het dan ook wel weer op. Ik ben uiteindelijk echt blij met het resultaat.” De kringloopwinkel is een van haar favoriete adresjes om te shoppen en hier vindt ze dan ook regelmatig ‘nieuwe’ spullen. “M’n opa vond het altijd leuk om mee te gaan. Soms kom ik echt dingen tegen waarbij je denkt: dit staat super leuk in m’n kamer. Die typemachine heb ik daar ook vandaan, voor €5.”

  Binnenkijken in de studentenkamer van Macy

  “De typemachine scoorde ik bij de kringloopwinkel.”

  Binnenkijken in de studentenkamer van Macy

  “De stolp kreeg ik cadeau en is van Zeeman, de schelpjes en de kopjes komen uit Bali. Het flesje met brief is van Flying Tiger”

  Ruim wonen op 18m2

  Het wonen in een ruimte van 18m2 is toch wel een uitdaging en zo ervoer Macy dat ook bij het inrichten van de kamer. “Opbergruimte is het moeilijkste, vind ik. Het laatste jaar had ik ook veel onder m’n bed liggen, omdat ik dus veel accessoires heb, kon ik dat op een gegeven moment niet meer kwijt. Ik wilde het ook rustig houden, want het is immers slechts 18m2.” Wat ze verder nog lastig vindt, is dat ze geen eigen keuken of woonkamer heeft. “Het is allemaal in één, dus je kunt er niet heel veel mee. Het moet ook niet te vol of te druk worden. Ik heb expres geen hoekbank en ook expres een witte vloer gelegd, zodat het rustiger oogt.” De vloer die er al lag, vond ze te lelijk en die moest echt anders. “Alles wat ik daarbij zet, wordt dan gelijk lelijk. Een witte vloer gaf ook zo veel meer ruimte, dus ik dacht: dit is het wel waard.”

  Binnenkijken in de studentenkamer van Macy

  “De tafel en de eetkamerstoelen kreeg ik en gaf ze een likje verf. De witte kast links is van Jan des Bouvrie voor GAMMA en kocht ik tweedehands. De ladekast rechts is van IKEA.”

  Binnenkijken in de studentenkamer van Macy

  “De leren tas kocht ik in Spanje, het autootje is van mijn vader.”

  Verzamelaar

  Als je zo door Macy’s kamer rondloopt, zie je op bijna elk plekje wel een leuk accessoire. Niet alleen souvenirs, maar ook decoratieve spulletjes. Af en toe wordt het zo veel, dat ze toch echt iets weg moet doen, maar dat vindt ze best moeilijk. “Als ik het gekregen heb van iemand of er zit een verhaal achter, dan vind ik het lastig om dat weg te doen.” Een perfect voorbeeld van iets met een verhaal is de rotan stoel die ze van haar oma kreeg. “Die stoel heeft ooit op de slaapkamer van mijn tante gestaan toen ze nog thuis woonde. Ze wilde hem weg doen, maar niemand wilde ‘m. Die is echt al heel oud, dus dat vind ik super leuk.”

  Binnenkijken in de studentenkamer van Macy

  “Het memobord is van Zeeman, de poster van VT Wonen. De roze kopjes zijn van Action en het plankje maakte ik zelf.”

  Binnenkijken in de studentenkamer van Macy

  “Op mijn nachtkastje staat een letterbox van Action.”

  Handige vader

  Het hebben van een handig persoon in de familie heeft Macy ook erg op weg geholpen bij het inrichten van haar kamer. Zo was de tafel eerst ovaal en zaagde haar vader die recht. “Ook de bijzettafeltjes maakte mijn vader zelf met boomstammen die we in het bos vonden. Later schilderde ik zelf de poten.” Een likje verf hier en daar doet het altijd goed, zo gaf ze haar eetkamerstoelen een kek kleurtje.

  Tweedehands IKEA-hack

  Ondanks dat haar eigen kamer toch nog wat items van de IKEA bevat, is de Zweedse woonketen niet favoriet bij Macy. “Nou ja, het is best een fijne winkel, maar ik ken veel studenten met een hele IKEA-kamer, dat zou ik zelf niet zo snel doen. Dat is zo standaard, dan zit er helemaal niets eigens in. Ik probeer wel iets eigens te creëren met m’n eigen spulletjes, het liefst als ze een verhaal hebben.” Haar ladekast is toevallig het Hemnes-model van de Zweedse woonketen, maar heeft andere knoppen, waardoor ze haar eigen IKEA-hack nog wel acceptabel vindt. Die nam ze trouwens tweedehands over.

  Binnenkijken in de studentenkamer van Macy

  “De boomstamtafeltjes maakte mijn vader zelf. Hij is erg handig.”

  Binnenkijken in de studentenkamer van Macy

  “De macramé plantenhanger kreeg ik van iemand uit Australie. Hij is van Black Arrow. De zak waar de plant in zit, is van Sissy Boy.”

  j

  “De kast links is van IKEA, de koffer erop is via de kringloop.”

  Parels van over de hele wereld

  Macy haalt haar inspiratie voornamelijk van blogs en Instagram. “Ik volg heel veel woonbloggers, soms te veel. Dan weet ik niet meer waar ik moet kijken. Zij vertellen er ook bij waar ze alles vandaan hebben en hoe ze eraan komen. Dat vind ik hartstikke leuk.” Een andere grote inspiratiebron is het reizen, wat Macy graag doet. “Laatst ben ik naar Bali geweest en daar hebben ze van die kleine winkeltjes en dat sfeertje is echt mooi. Het liefst zou ik dan heel veel meenemen, echt naar die marktjes gaan, maar ik kan het nergens laten, want ik heb maar 18 m2. Ik probeer altijd wel iets mee te nemen, van waar ik ben geweest, maar dat lukt niet altijd. Ik verzamel ook theelepeltjes, van elke plek waar ik ben geweest . Zo hou ik de herinneringen.”

  Binnenkijken in de studentenkamer van Macy

  “De wereldkaart is van Scratchmap, het koperen mandje is van Sissy Boy en de platen scoorde ik deels bij de kringloop en deels bij een platenwinkel. De platenspeler kocht ik via Marktplaats.”

  Binnenkijken in de studentenkamer van Macy

  “De reisplanner kreeg ik cadeau van een vriendin. De schelpjes in de pot komen uit Bali. De lamp is van Trendhopper en won ik via Eigen Huis & Tuin.”

  Binnenkijken in de studentenkamer van Macy

  “Zicht op het slaapgedeelte vanuit het zithoekje.”

  Wensenlijstje

  Ondanks dat ze erg tevreden is over haar studentenkamer is er altijd wel iets wat mist of nog beter kan. ‘Ik zou m’n muur een andere kleur geven. Ik verfde die ooit grijs, maar bij een bepaalde lichtinval komt die muur ineens paars uit en dat vind ik niet mooi. Ook zou ik m’n kledingkast verven, want die kleur vind ik ook niet mooi. En ik zou m’n stoelen vervangen voor vintage- of design eetkamerstoelen. Voor de rest vind ik het prima zo.”

  Tips & tricks

  Natuurlijk vraag ik tot slot nog naar enkele tips en tricks. Die zijn altijd welkom. “Marktplaats en kringloopwinkel. Dat scheelde mij zo veel geld. En vraag rond bij vrienden en familie. Mensen hebben meer spullen dan ze denken die ze best kunnen missen. Je hebt ook niet zo veel nodig als je op kamers gaat. Ik heb echt maximaal €200 uitgegeven aan alles wat er in m’n kamer staat, buiten accessoires om dan. En je moet veel geduld hebben, dus niet het eerste en beste nemen wat je tegenkomt op Marktplaats bijvoorbeeld.”

  Binnenkijken in de studentenkamer van Macy

  “De plankjes maakte ik zelf van steigerhout.”

  Binnenkijken in de studentenkamer van Macy

  Thanks Macy voor het warme welkom!

  Wil je meer zien van Macy’s studentenkamer? Tegenwoordig heeft ze haar eigen blog Gewoon Macy en kun je haar natuurlijk volgen op Instagram. Super bedankt dat we even mochten binnenkijken, Macy! Blijf Interior Junkie checken, want volgende week staat er weer een nieuwe studentenkamer online.

  Tekst & interview: Renata Soldan
  Fotografie: Elise van den Arend/Interior Junkie

  2 reacties op “Binnenkijken in de studentenkamer van Macy”

  1. Dagi schreef:

   Leuke kamer. Waar komen de toffe schoenen vandaan?

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu