Binnenkijken bij GoodieBag Girl Karlijn

Mede-eigenaresse van GoodieBagGirl en lifestyle journalist Karlijn Visser doet maar al te graag de deuren open van haar Amsterdamse appartement in het chique Oud-Zuid.

Gelijk bij binnenkomst valt het me op: Karlijn en ik hebben hebben overduidelijk dezelfde smaak qua inrichting. Sterker nog: we delen allebei een voorliefde voor Van Dijk en Ko, Neef Louis en de welbekende rommelmarkt in de IJ-hallen, alle drie te vinden in Amsterdam-Noord. Haar 100m2 tellende appartement huisvest prachtig vintage en tweedehands meubelstukken en woonaccessoires. M’n blik wordt direct getrokken naar twee brocante deuren als decoratie in de woonkamer waarvoor een groot heilig beeld staat. ‘Gesneuveld tijdens de beeldenstorm’ grappen we nog…  “Ik hoorde op de IJ-hallen, waar het beeld vandaan komt, dat het uit een kerk uit Haarlem komt.” Hoe de stenen man op de snuffelmarkt terecht is gekomen, is nog maar de vraag. Hij pronkt nu, als man des huizes, in Karlijn’s woonkamer.

“Er zit wel een ontwikkeling in mijn smaak qua wonen. Als ik mijn studentenkamertje vergelijk met hoe ik nu woon, is mijn smaak erg veranderd. Met dit huis ben ik echt from scratch begonnen. Zo heb ik er meteen een houten vloer in laten leggen – ik houd echt van natuurmaterialen – zijn de muren gewit en is de keuken helemaal opgefrist. Mijn interieursmaak is helemaal tot uiting gekomen in dit huis. Ik wil er nooit meer weg.”

Je smaak is dus erg veranderd. Hoe was je vorige woning dan?
“Totaal anders. Ik woonde eerst in Oud-West, boven een kroeg. Mijn interieur was hier heel erg minimalistisch en clean, zelfs zo erg dat mensen niet op mijn bank durfde te zitten, bang om vlekken te maken. Dat wilde ik anders in deze woning. Gezelligheid moest voorop staan!’

Hoe bereidde jij je dan voor op deze woning?
“Mijn vorige woning was zo wit dat het pijn deed aan mijn ogen. Dit huis moest veel warmte en vooral ook gezelligheid uitstralen met een rauw randje. Ik houd wel van een vleugje gothic in mijn huis zoals het heilige beeld naast de bank. De basis is wit, maar de meubels zijn juist donkerkleurig. Ik houd er wel van om verschillende stijlen te combineren. Dat eclectische past echt bij mij, maar het moet wel een eenheid vormen. Met de verschillende kleuren in mijn kunst kan ik ook veel mee, die zorgen er weer voor dat ik meer kleur in mijn inrichting kan toepassen. Zo zoek ik nog een kleurrijk kelimbankje, heb hem helaas nog niet gevonden.”

Wat is voor jou het meest dierbaar in je interieur?
“Mijn kunst. In de woonkamer hangen twee portretten van fotografenduo Billy und Hells gekocht van heel veel spaarcentjes. Het linkerportret is een typisch partymeisje dat tegelijkertijd vervreemdend kijkt. Ik zie haar als een reflectie van mezelf; ook ik ben vaak op feestjes te vinden, maar voel mezelf nog altijd een vreemde eend in de bijt. Het rechterportret is van een cowboy. Die kwetsbare blik in zijn ogen raakt me en daarnaast is het gewoon een mooie man. Ik zie de portretten echt als mijn twee beschermengelen.”

Ik zie nog meer kunst in je woonkamer en ook één foto in de keuken…
“Die zijn allebei van Rachel Nieborg gekocht bij Gallerie Rademakers. Het beeld in de woonkamer is gemaakt in opdracht van het Nederlands Dans Theater. Het stilleven in de keuken, met een vette vis erop, vond ik erg toepasselijk in zo’n ruimte.”

Vertel eens iets over je obsessie voor geurkaarsen..
“Ik hou van kaarsen, het heeft iets meditatiefs, vandaar dat ik er niet genoeg van kan hebben. En een interieurparfum is totaal anders dan een gewoon parfum, het vult de hele ruimte. Ik style ook graag mijn geurkaarsen met bijvoorbeeld witte vaasjes. Ik vind het ontzettend leuk om af en toe langs mijn verzameling kaarsen te lopen haha. Niet alleen kaarsen vind ik belangrijk in mijn interieur, ook bloemen. Daar kan ik echt blij van worden. Op mijn verlanglijstje staat een bloesem– of magnoliaboom.”

Thuiskomen betekent voor jou..
“Vrijheid en mij tegelijkertijd beschermd voelen. Thuis kom ik echt in mijn wereld, maar die wereld is niet zomaar gecreëerd, daar moet ik echt m’n best voor doen.”

Heb je nog de ultieme woontip?
Old Harry’s in Driebergen, mijn geboorteplaats. Die halen de mooiste spullen van brocantemarkten!”

De twee beschermengelen van Karlijn

Zicht op de zithoek vanaf de eethoek. Het heilige beeld en de deuren breken de grote open ruimte. Beeld komt van de IJ-hallen, de deuren van Old Harry’s

Karlijn haar verzameling geurkaarsen en witte vaasjes

De bank van IKEA zit vol met kussens van Riviera Maison

Zitbankje voor het raam met een elandvacht uit IJsland

Karlijn aan haar eethoek: de tafel en stoelen komen bij Old Harry’s vandaan. Links van haar staat een spotlight gekocht bij Neef Louis

Nog meer geurkaarsen staan op de schouw. De lamp komt bij RAAK vandaan

Het heilige beeld dat Karlijn op de kop tikte in de IJ-hallen. De fauteuil komt bij Mavis vandaan

In de keuken worden inspirerende prints afgewisseld met kookboeken. Links een portret gemaakt door fotograaf Reinier van der Aart, de tekening is van Selwyn Senatori

Het heilige beeld

Verse bloemen

Het groene stoeltje van Mavis is tweedehands

In de hal staat een side table van IKEA gecombineerd met een spiegel, kandelaar en industriële lampen van Old Harry’s. De wereldbol komt bij De Looier antiekmarkt vandaan

De modeposters kocht Karlijn bij een kraampje langs de Seine in Parijs, de lijsten zijn van IKEA

Oude apothekersflessen gekocht bij Van Dijk en Ko

De oosterse stoeltjes kreeg Karlijn cadeau, de kussens zijn van Zara Home

De industriële lamp komt bij Neef Louis vandaan, de foto is van Rachel Nieborg

De houten bank komt bij Old Harry’s vandaan

Karlijn creëerde in de hal een gezellig hoekje

Zicht op de zithoek vanaf de eethoek

Fabriekslamp gekocht bij Neef Louis

Dit portret van Rachel Nieborg is in opdracht van het Het Nederlands Dans Theater gemaakt

Karlijn op de bank in de zithoek

Een badkamerplank waar je U tegen zegt!

Nog meer geurkaarsen afgewisseld met witte vaasjes

Verse bloemen

Het stilleven in de gang

Heerlijk warm plaid voor de iets koudere dagen

Chanel in de badkamer

De geurige zithoek

Wil jij ook in deze rubriek, mail me dan even!

Tip: bekijk hier de binnenkijker bij Commedesleroi!

Volg Interior Junkie ook op Twitter Facebook Pinterest Instagram

Nog meer binnenkijkers van eigen hand:

Beeld © Elisah Jacobs

3 reacties

Bert -

Is het geen nachtmerrie om schoon te houden, al die accessoires..? Verder mis ik toch wel een beetje de warmte (met name qua kleuren) in het huis.

Reageer ook