Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

8x olijfbomen in huis - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 11-12-2023

  14 januari, 2015

  8x olijfbomen in huis

  Gabriela schreef er onlangs al over: olijfbomen in huis. We krijgen er immers geen genoeg van. Daarom vandaag weer een ode aan deze mediteraanse plant.

  Waarom deze boom zo’n kanjer is? Door de mooie vergrijsde groentint van het blad is en zijn karakteristieke vorm. Ze passen perfect in rustige interieurs met naturelle tinten en hout accenten. Ook in een strakke, lichte omgeving komt de plant extra tot zijn recht. In de zomer kun je ze mooi buiten zetten en in de winter doe je ze gewoon naar binnen.
  Nog meer voordelen: olijfbomen zijn gemakkelijk in onderhoud, zijn duurzaam en behouden hun blad. Hoewel wel eens anders gedacht wordt, kan de olijfboom prima overleven in een Nederlands klimaat.
  Door de lange stam vult de boom een kale muur snel en sfeervol op. Maar niet alleen een hele olijfboom, ook een aantal losse takken in een houten pot brengen een fijne sfeer.
  Lees hier alle posts van Dieuwertje. 

  dieuwertje Dieuwertje studeert Communicatiewetenschappen en is van jongs af aan al bezig met interieur. Al komt ze (net als alle wijzen) uit het oosten van het land. Ze heeft een stiekeme voorliefde voor Amsterdam. Inspiratie haalt ze uit magazines en online media en invloeden pikt ze uit alledaagse zaken en verre culturen. Robuuste, rauwe items, natuurlijke materialen en zwart/wit interieurs hebben een voorkeur. Een set met dezelfde soort showroom meubels komt er zeker niet in. Een mooi appartement met een groot balkon, het liefst in New York is een droom die hopelijk ooit uit mag komen. Check haar eigen blog: Pistols Republic.

  Eén reactie op “8x olijfbomen in huis”

  1. […] is er zoveel inspiratie, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Als je niet precies weet wat je mooi vindt, of welke kleuren je echt […]

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu