5x stoere planten voor in een mannenhuis

We schreven eerder al over stoere interieurs voor mannen. Maar hoe zit dat eigenlijk met planten? Is een plant in huis nou écht zo’n vrouwending of vinden mannen ze stiekem ook heel erg leuk? Bij deze de vijf meest stoere planten voor de man des huizes (maar die vrouwen natuurlijk ook zeker kunnen waarderen).

Mannen kunnen wel degelijk voor planten zorgen. Sterker nog: het maakt ze een stuk aantrekkelijker (toch?!). En dat is nou net wat Mooiwatplantendoen.nl inspireerde om de plant in huis te koppelen aan mannen.

Stoere plant nummer 1: Ficus ‘Anouk’

Dat planten de lucht reinigen, weten we natuurlijk allemaal maar dit Vietnamese exemplaar kan er helemaal wat van, zeker als je je bedenkt dat dit plantje vier meter hoog kan worden. Kun je nagaan hoe schoon de lucht in jouw huis dan wordt. Daarnaast werkt de Ficus ‘Anouk’ stressverminderend dus ideaal voor de drukke man. Verder is het een tropisch plantje dat niet van tocht en teveel zon houdt.

5x stoere planten voor in een mannenhuis


Stoere plant nummer 2: Coffea arabica

Dit plantje komt helemaal uit Ethiopië en wordt zelfs groter dan stoere plant nummer 1, namelijk 12 meter! Zoals de naam al doet vermoeden, is het een koffieplant waar de lekkerste koffie mee wordt gemaakt. Zet ‘m in de winter op een lichte plek. Vind ‘ie lekker. In de zomer mag je ‘m buiten zetten, maar niet direct in de zon.

5x stoere planten voor in een mannenhuis

Stoere plant nummer 3: Agave

Dit plantje heeft veel meer te bieden dan dat je op de foto ziet; als hij gaat bloeien, komt er namelijk een enorme bloem uit. De Agave plant wordt in zijn thuisland gebruikt voor de productie van tequila. Daarnaast is het ook een makkelijke plant om te verzorgen; net als een cactus heeft hij niet zoveel water nodig (maar wél iets meer dan een cactus, om de 1 a 2 weken).

5x stoere planten voor in een mannenhuis


Stoere plant nummer 4: Myrtillocactus

De naam alleen al verdient een pluim! De Myrtillocactus is een prikkelbaar plantje dat ook wel door het leven gaat als de ‘blueberry cactus’ omdat hij tijdens het groeien eerst groen-witte bloemen en erna blauwe besjes krijgt. Heeft gelukkig niet zoveel verzorging nodig. In thuisland Mexico wordt ‘ie zelfs gegeten als snack. Voor échte stoere mannen, dus.

5x stoere planten voor in een mannenhuis


Stoere plant nummer 5: Sarracenia

Dit stoere plantje ziet er liever uit dan hij is; door zijn geurende druppeltjes nectar trekt hij menig insect aan om ze vervolgens genadeloos te verslinden. Je huis is dus meteen insectenvrij. Best handig, zo’n plantje. De Sarracenia houdt niet van kraanwater, wel van regenwater en hij houdt van heel veel licht maar zet ‘m zeker niet vol in de zon, daar maak je hem niet blij mee namelijk.

5x stoere planten voor in een mannenhuis

Uiteraard hebben de mannen zelf ook iets te zeggen over hun liefde voor planten in huis. Wat vind jij: maakt een plant in huis een man een stuk aantrekkelijker?!

* Dit is een inspirerende samenwerking met Mooiwatplantendoen.nl!

Reageer ook