5x de leukste Bed & Breakfasts in eigen land

Tess zet de de vijf leukste ‘bed & breakfast’ van Nederland op een rij. Voor een staycation in eigen land!

Het is duidelijk. Met dit grauwe, natte weer lijkt de zomer tot een einde gekomen. De lange dagen bruinbakken op het strand en de bijbehorende avonden met een wijntje op het terras lijken voorbij te zijn. Zodra de herfst begint, lijken mensen altijd in een dip te komen. Niet gek, maar tegelijkertijd niet nodig. Het leukste wat er is – wanneer de bladeren van de bomen vallen – is namelijk het plannen van een volgende vakantie.

Om in de sfeer te komen, ging ik op zoek naar de vijf leukste bed & breakfasts van Nederland, met uiteraard de mooiste interieurs waar je tijdens de winterse maanden fijn kan genieten van een weekendje weg.

Amsterdam
Ik begon mijn zoektocht in Amsterdam en kwam uit bij dit Penthouse ingericht als loft. Het is gelegen op vijf minuten loopafstand van het Leidseplein en dus erg centraal. Het beschikt over alle faciliteiten die je enigszins nodig zou kunnen hebben en is geschikt voor een ultiem weekend relaxen. Ik ben vooral fan van de open haard!

Haarlem
Vanuit Amsterdam ging ik verder naar Haarlem. Haarlem is eigenlijk de kleinere versie van Amsterdam: net zo sfeervol, alleen dan rustiger en kleiner. Hier kwam ik uit bij Studio Haarlem. Het interieur is erg licht en modern met als leuk detail de opvallende vloer.


Rotterdam
Na Haarlem kwam ik uit bij Rotterdam. Hoewel ik mijn hart verloren heb aan Amsterdam, kan ik Rotterdam ook erg goed waarderen als stad. De industriële, rauwe sfeer die er hangt bevalt me wel. Ik vond er het schattige Martha’s B&B. Het interieur sprak me meteen aan, vooral de visgraatvloer laat mijn hart sneller kloppen. Daarnaast was ik bij het zien van de buitenkant van het huisje meteen verkocht!

 

Maastricht
Na de randstad ging mijn zoektocht wat verder Zuid-Nederland in, naar Maastricht. Hier stuitte ik op Boederijloft De Poshoof. Het ligt aan de rand van Maastricht, een stukje uit het centrum dus, maar het interieur maakt deze locatie voor de stadliefhebber meer dan goed.

Nijmegen
Ten slotte stuitte ik op een bed & breakfast in Nijmegen. Met 70m2 is dit een wel heel luxe appartement voor een weekendje. Deze bed & breakfast met de naam Deliciousstay ligt op tien minuten lopen van het centrum van Nijmegen. Het interieur is modern, nieuw en zoals ze het zelf noemen: een beetje gek.

Credits:

Beeld 1 & 2 Bed and Breakfast. Beeld 3&4 BBHaarlem. Beeld 5 & 6 Bed and Breakfast. Beeld 7 & 8 Weekend Hotel. Beeld 9 & 10 Delicious Stay.

Tess schreef eerder over:

Tess (22) is student Communicatie in Tilburg, maar heeft haar hart verloren aan Amsterdam. Na een stage en minor in de grote stad, is ze er niet meer weg te slaan. Het grote aanbod aan koffietentjes en interieur winkels in combinatie met de pracht van de stad heeft haar verliefd gemaakt. In een Amsterdamse studentenkamer is creativiteit op gebied van interieur vereist en dus combineert ze IKEA met originele en unieke accessoires. Het liefst tweedehands.

 

 

Reageer ook