Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

2x compacte slaapkamers - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 04-06-2023

  2x compacte slaapkamers

  2x compacte slaapkamers

  Is je slaapkamer niet zo groot, maar wil je wél enige ruimte creëren. Werk dan in de hoogte.


  Wat doe je als je studio of appartement over slechts één ruimte beschikt? Juist, dan werk je op verschillende niveaus om zo de illusie van ruimte te creëren en het beschikbare oppervlak optimaal te benutten. Deze twee woningen bieden een efficiënte oplossing voor het ruimteprobleem door de slaapkamer naadloos te integreren in de living space.

  Designer Till Ewert Koenneker en timmerman Remo Zimmerli sloegen de handen ineen en ontwierpen deze minimalistische woonkubus. Dit multifunctionele woonblok doopte hij om tot living cube. Bovenop de kubus bevindt zich het slaapgedeelte. Binnenin is een inloopkast te vinden en aan de voorkant een allegaartje van schoenen, kleding, een platencollectie en de tv. Het concept is geboren uit een persoonlijke behoefte toen Koenneker intrek nam in een kleine studio zonder bergruimte. De kubus bleek de perfecte manier om berg- en slaapruimte te combineren. Zie hier het fraaie resultaat!

  2x compacte slaapkamers 2x compacte slaapkamers 2x compacte slaapkamers 2x compacte slaapkamers

  Een andere oplossing voor ruimtegebrek is in dit Londense appartement te zien. Door de slaapkamer als het ware naar boven te tillen wordt hier wederom optimaal gebruik gemaakt van het schaarse vloeroppervlak. Via het – aan het plafond bungelende –  bed is ook het ruime dakterras te bereiken.

  2x compacte slaapkamers 2x compacte slaapkamers 2x compacte slaapkamers 2x compacte slaapkamers 2x compacte slaapkamers

  Credits:

  Beeld 1 t/m 5 via illDesigns
  Beeld 6 t/m 10 via JJ Locations 

  Esther schreef eerder over:

  EstherEsther (21) woont in Groningen waar zij bezig is met het afronden van haar bachelor Kunsten, cultuur en media. Na de zomer hoopt ze haar studiecarrière te vervolgen met een master Design Cultures in Amsterdam. Esther heeft een hekel aan alomtegenwoordigheid van Ikeameubilair in studentenkamers. Haar woning bestaat dan ook uit een ratjetoe van tweedehands vondsten, erfstukken en opgekocht meubilair uit faillissementen waarbij de beroemde Ikea Billykast dan toch wel een plekje in Esther’s hart veroverd heeft.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu