Woontrend: Scandinavian meets ‘je ne sais quoi’

De laatste dagen heeft het me weer te pakken: de Parisian vibes. Het komt vaker voor: mijn hang naar het dwalen door Parijs, het opsnuiven van de nostalgische sfeer en de inspiratie die alles daar uitstraalt op een zo’n nonchalante manier. Van kleding en mensen, tot gebakjes, kunst en architectuur.

Bij Parijs denken we vaak aan mode. Niet onterecht natuurlijk. Toch laat ik me regelmatig inspireren door de Franse interieurstijl waarbij ik ga voor de ideale mix van clean en licht met een klassieke Parijse twist. Wat maakt een interieur nu Parisian zonder over the top brocante of landelijk te worden?

scandinavian-meets-je-ne-sais-quoi-1

Het valt me op dat we ook in het Franse interieur de ‘je ne sais quoi’ terugzien. Er zit een nonchalance in alsof er niet over na is gedacht. Denk aan strakke Vitra stoelen met een brocante eettafel. Of een cleane kamer met een oude, bijna stoffige, kroonluchter. En altijd een oud voorwerp, niks vintage hip, maar gewoon van de rommelmarkt of oma’s zolder. On top of that: een bos licht verwelkte bloemen in een oude kan naast een opvallend item als soort van moderne kunst.

Dat onverwachte en niet perfecte is volgens mij dé Franse touch. Een oude stoel, een behangetje, het cleane eraf en toch o zo stijlvol. Ik ga maar weer eens een weekend Parijs boeken.

scandinavian-meets-je-ne-sais-quoi-1

scandinavian-meets-je-ne-sais-quoi-1

scandinavian-meets-je-ne-sais-quoi-1

scandinavian-meets-je-ne-sais-quoi-1

Beeld gevonden via:

1. Dustjachket-attic. 2. Frenchbydesignblog3. Mydomaine4.Interiorcrowd. 5. Gravithomeblog6.Elementofstyleblog. 7. Vintage2me-things

Thea van Unen_lr
Opgegroeid met een liefde voor interieurdesign stylede Thea al jong met moeder en zussen de ene kamer na de andere. Wit en Scandinavisch design heeft haar voorkeur, wat zij tot leven brengt met een onverwachte twist. Inmiddels werkt Thea als PR-consultant voor Coopr en geeft les aan Artemis. Interieurdesign is haar grote hobby en regelmatig wordt zij gevraagd als stylist. Magazines, Pinterest en Instagram zijn dagelijkse kost, mits Thea niet aan het klussen is rondom het huis.Thea is moeder van dreumes Zoë-Fay en sindsdien ook volop geïnspireerd voor stijlvol wonen met kinderen. De volgende woonuitdaging? Van Amsterdam naar een verrassende woning in Rotterdam! Volg haar op Instagram en Pinterest.

Reageer ook