Vijftig tinten blauw in huis

Waar denk je aan bij de kleur blauw? De lucht. De zee. Je kunt zoveel bedenken, maar dat blauw nog steeds een van de favoriete kleuren is in huis, is een ding dat zeker is. En er is voor ieder wat wils want blauw is er in zoveel verschillende tinten. Welke is jouw favoriet?

Rustgevende tint

Blauw staat algemeen bekend als een koele kleur. Het wordt vaak ervaren als kalmerend en integer. Vandaar dat de kleur blauw vaak te vinden is in de slaapkamer of badkamer, maar het is ook een goede kleur voor in je werkruimte. Allemaal ruimtes waar je tot rust wil komen of geconcentreerd moet zijn.

3-madaboutthehouse

Voor elke sfeer een andere blauwtint

De sfeer is wel afhankelijk van welke tint blauw je kiest. Een lichte tint houdt de ruimte lekker luchtig, terwijl een diepdonkere tint best warm kan aanvoelen. De een voelt zich prettig bij licht, de ander wil juist liever donker. De een wil maar een klein beetje, bij de ander mag het groots.

Kleur de muren in de hal of geef je kast een likje verf. Heb je meer lef en kies je voor een blauwe keuken of maak je een knusse zithoek met een blauwe fluwelen fauteuil? Het maakt ook niet uit waar je de kleur toepast, blauw kan overal!

4-homedeco-spiegel

5-ab13c6b638bf1b05ff69daee0ea244e

6-gravity-home

7-domino

8-laurelandwolfd

9-atelier09

10-karwei

Beelden gevonden via

1. Laurelandwolf. 2. April And May. 3. Mad About The House. 4. Home Deco. 5. Onbekend. 6. Gravity Home. 7. Domino. 8. Laurelandwolf. 9. Atelier 09. 10. Karwei.

lauaLaura is afgestudeerd Interieur Adviseur en zo nu en dan geeft ze advies aan huis. Ze is gek op lezen en schrijven en is graag in de weer met tekst en afbeeldingen met betrekking tot interieur. Ze trok de stoute schoenen en sinds kort mag ze zich zelf een van de Interior Junkie proof stagiaires noemen. Ze is nieuwsgierig ingesteld en vind het dan ook leuk om bij mensen binnen te kijken. Dat iedereen zo anders is en verschillende woonwensen heeft, maakt het uitdagend om steeds weer een mooi én persoonlijk interieur te creëren.  Haar inspiratie vindt ze in alles om haar heen – van muziek en cultuur tot fotografie en natuur. Haar werk en inspiratie deelt ze graag via Pinterest en haar eigen Facebook pagina.

1 reactie

Loes -

In deze foto vind ik verschillende dingen terug waar ik al maanden naar op zoek ben. Misschien hebben jullie ideeën over waar ik ze kan vinden?

Allereerst de donkerblauwe bank. De kleur zoals deze twee banken kan ik maar zelden terugvinden. Ideeën?

De eettafel op de eerste foto, met die brocante witte poten. Die is tof! Ideeën?

En dan het bed! Ideeën?

Hele leuke post. Dank je.

Reageer ook