Spelen met groen in huis. Ook zo’n fan?!

Onlangs las ik een trendrapport over de interieurtrends van 2017. Een van die trends is het gebruik van groen in huis. Of dit nu door middel van planten, meubels of een kleurtje op de muur is. Groener in huis kan het niet. Eerlijk? Groen in huis is niet mijn favoriete kleur…

Waarom niet? Omdat ik vind dat een groene muur al te snel kil overkomt. Toch ben ik wel nieuwsgierig geworden naar wat meer groen in mijn interieur en zocht ik mijn favoriete beelden op. Wellicht Om het helemaal gemakkelijk te maken, som ik ook nog op met welke kleuren groen in huis mooi te combineren is.

Groen in combinatie met andere kleuren

Groen is een ‘koele kleur’, dit betekent dat als je bijvoorbeeld een kamer op het noorden hebt, deze ruimte wat koeler en kouder kan aanvoelen. Dit gevoel wordt versterkt door het gebruik van koele kleuren zoals blauw en groen. Voordat je een kleur kiest, zou ik daarom altijd kijken naar de lichtinval in je huis. Als je eenmaal hebt besloten om voor groen te gaan dan zijn er een aantal kleuren die hiermee perfect combineren en die je bijvoorbeeld in je meubels kunt terug laten komen.

In de eerste twee afbeeldingen heb ik twee afbeeldingen naast elkaar gezet zodat je goed het verschil kunt zien tussen koele en warme kleuren. Het roze beddengoed tegen een groene muur zorgt voor warmte, terwijl het grijze en blauwe linnengoed zorgt voor een wat koelere sfeer.

Spelen met groen in huis. Ook zo'n fan?!

Gedempt groen/grijs met: 

  • Zachtroze (combineer eens verschillende tinten roze).
  • Zacht/warm grijs.
  • Donkerblauw (bijvoorbeeld een blauwe, suède bank).
  • Wit (het contrast tussen deze kleuren is erg mooi).

Diepdonkergroen met:

  • Okergeel (verrassend mooi!).
  • Een lichtere tint groen.
  • Wit.

Spelen met groen in huis. Ook zo'n fan?!
Spelen met groen in huis. Ook zo'n fan?!

Beeld gevonden via:

1.2. Est Living . 3.4. Fine Interiors. 5.6  Design Attractor. 7.8. SF Girl by Bay

profielfoto-interior-junkie (1)

Kiki is van jongs af aan bezig met interieur en houdt van bloemen, gedempte kleuren en het mixen van stijlen. Ook is ze altijd op zoek naar interieurpareltjes in kringloopwinkels en markten. Op haar eigen blog, Interior Tales, deelt Kiki haar interieurvondsten & dromen!

Reageer ook