Pronken met een echte boom in huis

Planten in het algemeen zijn altijd al een musthave in huis geweest; met de juiste soort planten hoef je niet veel aandacht aan ze te besteden, staan ze overal en in elk huis mooi, en is het ook nog eens goed voor je om veel groen in huis te hebben. Maar heb je ooit wel eens gedacht aan een boom in huis?

Je kunt gaan voor kleine plantjes en die bij elkaar zetten (of gewoon apart houden), maar hoe vet is het om een boom in huis te hebben. Met name olijfbomen doen het goed binnen en zijn echt prachtig in je interieur. Ook citrusbomen of zelfs vijgenbomen kun je kwijt in huis; deze bomen hebben wel wat meer verzorging nodig dan een olijfboom, maar zijn ook erg mooi. Je kunt gaan voor een wat kleiner exemplaar, maar ook hele grote bomen staan prachtig, mits je huis groot genoeg is natuurlijk 😉 met een boom kan je makkelijk een kale hoek opvullen, of je maakt de boom juist het middelpunt van de belangstelling door ‘m midden in de kamer te zetten. Geen idee hoe je zo’n plant moet stylen? Kijk maar naar deze plaatjes voor inspiratie.

bomen-interiorjunkie2
bomen-interiorjunkie3
bomen-interiorjunkie4
bomen-interiorjunkie5
bomen-interiorjunkie6
bomen-interiorjunkie7
bomen-interiorjunkie8
bomen-interiorjunkie9
bomen-interiorjunkie10
bomen-interiorjunkie11

Beeld gevonden via:

12. Thou Swell. 2. My Domaine. 3. Adam Robinson Design. 4. My Domaine.  5. Pantaleon y Las Decoradoras. 6. Architectural Digest. 7. My Domaine. 8. Nordic Design. 9. My Domaine. 10. Brit. 11. SF Girl by Bay. 1. Apartment Therapy.

carlijn

Carlijn studeert rechten en is woonachtig in Leiden. Van jongs af aan houdt ze zich bezig met interieur en het is stiekem haar droom hier haar werk van te maken. Haar studentenkamer wordt om de haverklap veranderd en die kamer is dan ook haar grootste trots. Ze houdt van natuurlijke tinten en materialen, met hier en daar een touch of colour en een beetje groen. Ook houdt ze zich vaak bezig met DIY’s, want waarom zou je iets nieuws kopen als je het ook zelf kunt maken?

Reageer ook