Liefde voor Portugese tegels in huis

Dat kleurrijke tegels meer sjeu aan je ruimte geven, is natuurlijk wel duidelijk. Steeds vaker zie ik de mooiste tegels voorbij komen in prachtige kleuren en nog mooiere prints. Ook ik ben om én koos voor in mijn nieuwe huis Portugese tegels. In drie ruimtes nog wel. Daarom bij deze een post vol met mijn favorieten.

Dat mijn nieuwe huis in Haarlem totaal anders wordt ingericht dan die in Amsterdam is wel duidelijk na het zien van mijn sneak previews op zowel Interior Junkie als op mijn Instagram. Dit huis is zo anders dan zijn voorganger; hoger qua plafonds, karakteristieker en natuurlijk ook veel groter. Dit huis ademt een rijke geschiedenis en dat moet ook zeker terugkomen in de inrichting ervan. Daarom koos ik vorig weekend stunning zwart-witte Portugese tegels voor in de keuken (houd mijn Instagram stories in de gaten voor een update, binnen twee weken worden de tegels gelegd) die ik ook meteen in de hal wil laten leggen (een goede binnenkomer, toch?).

Wat van ver komt…

Wist je dat de Mooren de techniek om de Portugese tegel te maken naar Europa brachten? Het waren weer de Spanjaarden en de Portugesen die de tegel over de hele wereld bracht. Goed om te weten: ze zijn zowel te gebruiken als wand- en vloertegel. Ik vind Portugese tegels ideaal voor in de badkamer en dan het liefst van vloer tot aan plafond voor een optisch cool effect. Maar in de keuken, hal en het toilet (ja, het kleinste kamertje in huis verdient ook alle eer!) misstaan Portugese tegels ook niet. Je kunt ze uiteraard op de vloer of wand gebruiken, maar bijvoorbeeld ook om je keukenblok of bar mee te pimpen (zoals hierboven).

Liefde voor Portugese tegels in huis

Snel meer!

En ach, nu mijn vriend en ik toch bezig waren, zochten we ook nog tegeltjes uit voor in het toilet boven. Voor een ander toilet kozen we voor matzwarte honingraatvormige tegels. Daar dus snel meer over. Daar dus allemaal snel meer over. Bij deze nog meer prachtige Portugese tegels waar ik van smul. Ben benieuwd welke jullie voorkeur heeft. Laat je het me even weten?

Liefde voor Portugese tegels in huis
Liefde voor Portugese tegels in huis
Liefde voor Portugese tegels in huis
Liefde voor Portugese tegels in huis
Liefde voor Portugese tegels in huis

Beeld gevonden via:

1. Rock My Style. 3. Style at Home. 2. Apartment Therapy. 4. WB Builders. 5. Stadshem. 6. Kif Kef. 7. Decor Xtra. 8. Onbekend.,

Reageer ook