Kleur bekennen met een roze bank in huis

Mijn moeder en zus waren echte ‘meisjes meisjes’. Roze was hun lievelingskleur. Het liefst gecombineerd met bloemetjes. Ik zette me daar fel tegen af en wilde alles blauw. Dit is eigenlijk nog steeds zo; mijn lievelingskleuren zijn groen en blauw, hoewel ik tegenwoordig een roze bank in huis ook best kan waarderen…

In mijn interieur vind ik groen en blauw ook nog steeds erg mooi maar ja er zijn er genoeg die blijven vasthouden aan ‘blauw en groen is boerenfatsoen’. Met andere woorden: niet doen! Ik zou zeggen: het is juist heerlijk en ook mooi om die regels te doorbreken. Oordeel maar zelf.

Kleur bekennen met een roze bank in huis

Graag meer kleur in Hollandse interieurs

Een van mijn dochters is ook een echt ‘meisje meisje’. Geen broeken maar jurken en rokjes en alles moet roze. Wederom probeer ik te sturen maar soms moet je ook kunnen toegeven. En nu komt het; ofschoon ik weinig roze in mijn interieur heb, ontdekte ik onlangs dat dit juist heel erg mooi kan zijn. Ik vind dat Nederlandse interieurs in het algemeen meer kleur kunnen gebruiken maar doe gewoon wat bij je past. Ik ben nog niet zover dat ik roze ook echt ga toevoegen – in grote stukken dan – een kaarsje of accessoire lukt me wel, maar ik kan het nu in ieder geval wel waarderen. Hieronder zie je, stuk voor stuk, prachtige interieurs waarin een roze bank de hoofdrol speelt. Ik ben om.

Wat vind jij?

Kleur bekennen met een roze bank in huis
Kleur bekennen met een roze bank in huis
Kleur bekennen met een roze bank in huis
Kleur bekennen met een roze bank in huis

Beeld gevonden via:

1. Onbekend. 2. Style at Home. 3. Maggda Mombach. 4. Fritz Hansen. 5. Damn Box. 6. NVA Hemmet.

manda
Van jongs af aan was Manda bezig met interieur en het verzamelen van mooie, soms extravagante, objecten. Altijd op zoek naar het perfecte design object, kunstwerk of gewoon goede rommelmarkt vondst. Haar stijl kenmerkt zich door het mixen van stijlen (vintage, art deco, Hollywood Regency, hedendaags design), het gebruik van exclusief en goedkoop naast elkaar en gedurfd kleurgebruik. Humor is onmisbaar in het interieur en stijl wordt niet bepaald door de bankrekening! Met haar gezin woont ze in een oud huis vlakbij de kust; hier dient haar gezin als proefkonijn voor alle design grillen! Manda houdt zich bezig met styling, het schrijven van blogs (voor o.a voor magpiehomes) en haar eigen site waar unieke vondsten alsmede styling projecten worden aangeboden. Volg Manda ook op Instagram.

4 reacties

Manda -

Hi Gina,

Thanks en fijn dat je het leuk vond!
groetjes,
Manda

Manda -

Hi Petra, dank en je hebt gelijk! Ik denk dat er hier iets fout is gegaan !
Gelukkig was jij wek wakker!
Manda

Petra -

De eerste bank is Jefferson van Alexander Lervik. Gemakkelijk via Google Images op te sporen. :) http://www.skandiform.com/products/easy-chairs-sofas/jeffersson-sa-274/

Gina -

Gaaff! <3

Reageer ook