Klaar voor de woontrends van 2017?!

Het jaar is net begonnen en de trends voor 2017 staan alweer voor je klaar! Met veel nieuwe, verrassende kleuren en materialen, maar ook nog trends die we de afgelopen jaren al veel zagen. Voor welke trend ga jij dit jaar?

Trend 1: grijs is het nieuwe zwart

Grijs zag je althans veel voorbijkomen in de trendvoorspellingen. En dan grijs in alle schakeringen, wat dacht je bijvoorbeeld van deze donkergrijze tint voor in de slaapkamer?

Trend 2: kurk

Ook al een verrassende, al zag je deze trend afgelopen jaar al veel terugkomen op blogs en in interieurbladen. Het gaat ‘m vooral om het accent van kurk: een muurtje in je kantoor (superhandig ook om dingen op te prikken) of een side-table of krukje.

Klaar voor de woontrends van 2017?!

Trend 3: donkergroen 

Donkergroen is mooi als accent in de vorm van een bank, (fluwelen) kussens of op je muur. En dan vind ik de kleur het allermooist in combinatie met gouden accenten.

Klaar voor de woontrends van 2017?!

Trend 4: h
otelbed-met-hoofdbord

In plaats van een metalen of kunststof bedframe een mooi bord aan het einde van je bed. Zagen we al veel in luxe hotels maar nu kun je die sfeer dus ook makkelijk creëren in je eigen slaapkamer.

Klaar voor de woontrends van 2017?!

Trend 5: relax

Door onze overvolle agenda’s en gejaagde levens zie je steeds meer een tegenreactie komen: offline gaan en terugtrekken. Dat kan in de natuur, maar het liefst ook in je eigen huis. Als je een fijne plek creëert waar je jezelf kunt afzonderen en even kunt relaxen, dan kun je er daarna weer tegenaan.

Klaar voor de woontrends van 2017?!

Trend 6: 

Kleuren en materialen geïnspireerd door metaal, de ruimte, wolken en de kosmos. Denk aan quartz, opaal, amethyst. Goed te combineren met pasteltinten.

Klaar voor de woontrends van 2017?!

Trend 7: Greenery

Pantone maakt elk jaar hun kleur van het jaar bekend, en dit jaar is dat: =‘Greenery’. Inderdaad, plantgroen. Een groot contrast met afgelopen jaar (Rose Quarts en Serenity)

Klaar voor de woontrends van 2017?!

Trend 8: d

Een verrassende, deze. En ook een lastige aangezien terracotta mij vooral aan een vakantiehuis in Spanje of Portugal doet denken.

Klaar voor de woontrends van 2017?!

Trend 9: nachtblauw

Nachtblauw zagen we het afgelopen jaar al veel voorbijkomen, persoonlijk een van mijn favorieten. Ook weer in combinatie met gouden of koperen accenten, heel classy en stijlvol. Vooral als accent op de muur of als bank. Heb je de sneak preview van de slaapkamer van Interior Junkie Elisah al gezien met de kleur Hague Blue op de wand?

Klaar voor de woontrends van 2017?!

Beeld gevonden via:

8. Villa Mammerhills via Domain. 2. Petra Bindel. 3. Emily Gilbert. 4. Emily Gilbert. 5. Peter Bennets. 6. Martin Lawrence Bullard Design. 7. Pantone. 1. ELLE Decor. 9. Studio McGee.

jamilla
Jamilla woont en werkt (als juf) in Rotterdam.Ook heeft ze een studie grafische vormgeving gevolgd aan de Willem de Kooning Academie. Niet afgemaakt, maar haar liefde voor grafische prints komt terug in haar kleding en interieur. In haar vrije tijd houdt ze zich bezig met interieur en lifestyle en met het bijhouden van haar woonverslaving. Haar laatste verslavingen (interieur-wise): kussens met dierenprint, washi-tape en marmer. Inspiratie vindt ze in woonbladen, op internet en blogs, kringloopwinkels in obscure dorpjes, koffiebarretjes, via vrienden maar ook gewoon op straat. Wat dat betreft biedt Rotterdam genoeg inspiratie en creativiteit! Op de wishlist: echte Bertoia draadstoelen voor aan de eettafel (en een bad op pootjes).

>

Reageer ook