Klaar met al dat wit? Ga voor colour blocking in je interieur

Ik voel me een beetje een olifant in een porseleinkast, maar ergens ben ik blij dat het wit-grijze interieur steeds meer plaats maakt voor een zuidelijke, kleurrijke sfeer. Ik ben voor colour blocking in een interieur want al die kleurtjes zijn o zo mooi. Ook zo’n fan? Kijk dan snel verder…

Begrijp me niet verkeerd: al van jongs af aan ben ik dol op wit met hier en daar een pastelaccent. De laatste tijd bekruipt me echter steeds meer het gevoel dat ik het teveel zie en voel ik me minder geïnspireerd. De cleane rust mag wel doorbroken worden door een prikkelend accent. Tijd voor wat nieuwe inspiratie.

colourblocking-interiorjunkie3

Kies kleur en verander grote vlakken

De meesten van ons kunnen niet zomaar een compleet interieur vervangen. Een nieuwe kleur op de muur, een kastje verven of andere accessoires geven direct een andere accent. Wil je direct een groots effect? Denk groot, zoals een muur die je verft of behangt of een nieuw vloerkleed.

colourblocking-interiorjunkie4

colourblocking-interiorjunkie5

 

Kleur op het witte schildersdoek

Eigenlijk kan alles; durf kleurvlakken en patronen te combineren. Groentinten of stenen muren zien we regelmatig, vaak gecombineerd met uitbundige planten. Denk ook eens aan diep tinten of retropatronen. Een licht basisinterieur werkt als een perfect schildersdoek en geeft direct groots resultaat. Vind je een grote kleurverandering nog wat spannend? Verf of behang een grote houten plaat en hang deze op. Durf een diepe kleur te combineren met Scandinavisch clean en je zult verbaasd zijn over het resultaat. Check deze inspirerende beelden maar eens.

colourblocking-interiorjunkie6

colourblocking-interiorjunkie7

colourblocking-interiorjunkie8

Beeld gevonden via:

1. Elenamora2.Houseandgarden3. Patternbase4. Infusedwithpastel5. Freshhome6. Elle7. Matte-and-sequins8. Frenchbydesignblog.

Thea van Unen_lr

Opgegroeid met een liefde voor interieurdesign stylede Thea al jong met moeder en zussen de ene kamer na de andere. Wit en Scandinavisch design heeft haar voorkeur, wat zij tot leven brengt met een onverwachte twist. Inmiddels werkt Thea als PR-consultant voor Coopr en geeft les aan Artemis. Interieurdesign is haar grote hobby en regelmatig wordt zij gevraagd als stylist. Magazines, Pinterest en Instagram zijn dagelijkse kost, mits Thea niet aan het klussen is rondom het huis.Thea is moeder van dreumes Zoë-Fay en sindsdien ook volop geïnspireerd voor stijlvol wonen met kinderen. De volgende woonuitdaging? Van Amsterdam naar een verrassende woning in Rotterdam! Volg haar op Instagram en Pinterest.

Reageer ook