Een ode aan de BILLY boekenkast én alle hacks

De BILLY van de Zweedse woonketen is toch wel de meest beroemde boekenkast. Ik gok dat als je een random persoon op straat aanspreekt, bijna iedereen de simpele kast wel kent. Maar hoewel de boekenkast erg simpel is, kun je er zoveel mee doen.

Zo houden Amerikanen er heel erg van om built in closets te maken en daar is deze serie erg geschikt voor? Hoe gaaf is het om een hele muur vol te zetten met BILLY’s zoals in een bibliotheek?! Veel mensen vinden deze boekenkast maar saai, maar dat hoeft helemaal niet. Zo kun je heel gemakkelijk het achterkantje verven. Je kunt ook meer plankjes kopen en op die manier spelen met de indeling van de kasten. Of je zet er deurtjes voor. Daarnaast kun je een dikke houten plank aan de bovenkant van de boekenkast vastmaken. Zo kun je je BILLY geheel naar smaak maken en in plaats van dat je een boekenkast hebt die iedereen heeft, heb je iets heel unieks. Kijk maar naar deze foto’s voor inspiratie.

billy-interiorjunkie2
billy-interiorjunkie3
billy-interiorjunkie4
billy-interiorjunkie5
billy-interiorjunkie6
billy-interiorjunkie7
billy-interiorjunkie8
billy-interiorjunkie9
billy-interiorjunkie10
billy-interiorjunkie11
billy-interiorjunkie12
billy-interiorjunkie13

Beeld gevonden via:

1+2. IKEA.  3. Centsational Girl. 4. Stylecaster.  5. Just A Girl.  6. Minnley. 7. DigsDigs. 8. The Makerista. 9. Apartment Therapy. 10. DigsDigs. 12. Roomed. 13. Sos Solteiros.

carlijn

Carlijn studeert rechten en is woonachtig in Leiden. Van jongs af aan houdt ze zich bezig met interieur en het is stiekem haar droom hier haar werk van te maken. Haar studentenkamer wordt om de haverklap veranderd en die kamer is dan ook haar grootste trots. Ze houdt van natuurlijke tinten en materialen, met hier en daar een touch of colour en een beetje groen. Ook houdt ze zich vaak bezig met DIY’s, want waarom zou je iets nieuws kopen als je het ook zelf kunt maken?

Reageer ook