8x spelen met kurk in huis

Een trend om in de gaten te houden, is kurk! Ik dacht lang alleen maar aan kurk als ik aan wijn dacht, maar sinds kort dringt hij ook het interieur binnen. En dat gebeurt op heel veel verschillende manieren in huis; van heel subtiel als woonaccessoires tot aan complete muren van kurk.

In sommige huizen zie je dus al volledige kurken wanden. Super handig want je kunt ze onmiddellijk als prikbord gebruiken (ook ideaal voor op je thuiswerkplek). Maar kurk wordt ook steeds meer gebruikt in meubels en accessoires. De kleur van kurk past perfect bij alles: van wit en zwart tot aan mooie pasteltinten. Kortom, kurk past zowel voor een volledige statement muur, als in subtiele details. Niet te missen voor in huis. Ook zo enthousiast of wacht je liever nog even?

Meer zien van kurk in huis? In het huis van interieurontwerper Souraya spotten we onlangs ook kurk.

kurk-interiorjunkie3

kurk-interiorjunkie4

kurk-interiorjunkie5

kurk-interiorjunkie7

kurk-interiorjunkie8

kurk-interiorjunkie10

Beeld gevonden via:

1 stadshem. 2 Feedly. 3 beacon lighting. 4 via Flickr. 5 Milk Decoration.  6 De interieurcollectieHome Inspiration Ideas. 8 Aventure Deco.

anoukvt

Anouk studeert geschiedenis in Antwerpen. Sinds ze daar in haar eigen stekje woont, heeft ze de smaak van interieur nog meer te pakken. Gelukkig heeft ze een voorliefde voor Scandinavische interieurs met zwart, wit en pasteltinten want als student is haar budget natuurlijk niet zo groot. Daarom haalt ze haar DIY-inspiratie op Pinterest of noemt ze het “minimalistisch design”. Voor de kleur staan er overal cactussen, en die hebben gelukkig niet zoveel verzorging nodig want ze reist ontzettend graag! Later hoopt ze in een herenhuis in Amsterdam te kunnen wonen want #shehasthisthingwithfloors.

Reageer ook